torsdag 14 januari 2010

Morgon ....



Frukost.

Ett perfekt kokt ägg.

Från tv-rummet hörs morgonnyheter.

Haiti.

Fasornas fasa.

Och jag tänker på underjordsmullret från jordbävningen i Skåne .., glasklirrrret och knaaaket i tegelväggarna och då var det ändå ett ynkligt litet skalv, i jämförelse med Haiti.

Man behöver inte ha oceaner av fantasi för att förstå.

I landet Halland är allt lugnt.

Eld i pannan.

Värme.

Och sigge nilsson, han jamar och vill komma ut till det spännande livet i syrénbusken.

2 kommentarer:

Monet sa...

Hur är det i Sverige? Gör man några direkta hjälpinsatser förutom att be folk om pengar?

Här i Frankrike är specialräddningsstyrkor redan på väg och allt går väldigt fort och professionellt. Kanske för att det finns gamla relationer och man talar franska på Haiti?

Men det här beskrivs ju som lika "stort" som tsunamin och då måste ju alla ställa upp. Gör Sverie det, vet du?

Elisabet. sa...

"De två svenska IT-tekniker som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar till Haiti lyfte under torsdagsförmiddagen, säger myndighetens presstalesperson Karin Wiklund.

– Det har varit svårt att hitta reguljärflyg så de liftar med en av våra europeiska systerorganisationer, och bör vara i luften nu, säger Wiklund. Planet är chartrat och flyger direkt till Port-au-Prince i Haiti, säger hon.

Många är de som erbjudit sig att hjälpa till men samordningen är svår. Enligt Karin Wiklund kommer förmodligen ytterligare en förfrågan om svensk hjälp genom material eller personal komma under torsdagseftermiddagen."

Det är vad jag läser i DN .., morgon-tv hade intervju med Sida-chefen som berättade om x antal miljoner som hade sänts iväg (skulle ingå i FN:s pott, som jag förstod det).

Två it-tekniker .., det tycks lite fånigt.

Det var också intervju Hoppets Stjärna som tydligen har människor på plats. Sånt tror jag mer på. Pengar till biståndsarbetare som redan finns där och vet hur det fungerar och kan språket.