fredag 15 januari 2010

Sist av allt ...


Pv på Samos.

... kommer pensionatsvärden hem från stan.

Med sig har han en vacker bukett med rosor i blandade färger ..,(som jag klipper ner nästan till hälften och sätter i en kruka, jag vill aldrig ha långa snittblommor i vas) en flaska rött vin till lammsteken .., ("Gud, vilken god sås du har gjort, jag tror att jag tar bara den!" säger han och då blir man ju lycklig och tänker .., ja, ja, den där husmodersskoleutbildningen, den var nog inte alltför dum den ...) och så skalar han potatisen till gratängen, allt medan jag river vitlök på den där finurliga lilla keramik-riv-grejen som jag köpte i Kåseberga (bild kommer).

Och när jag slår mig ner här vid slagbordet där datorn står (läs: när jag sätter mig och surfar runt ..), då kommer den rare pv med ett födelsedagspaket.

Tre pocketböcker!

Rena drömmen!

Barack Obama - Min far hade en dröm

Anne Holt - 1222

Karin Fossum - Den onda viljan

Blir man lycklig?

Ja, det kan jag lova er att man blir!

7 kommentarer:

Monet sa...

Så glad jag blir för din skull. Som har en rar och omtänksam man. Sådär har jag själv haft det efter egen ensamsegling i över 20 år och lyckligare kan man inte vara.

Rosor, rödvin, god mat och härliga böcker - grattis igen Elisabet. Till allt - du verkar såå värd det!

annannan sa...

GrattisGrattisGrattis!

Tankevågor sa...

Åh så mysigt! Vet du Elisabet att du och jag måste vara de lyckligaste kvinnorna på jorden eftersom vi har de två bästa männen i världen! :-)

Nu har du den där underbara bilden som är en av mina absoluta favoritbilder här igen. Hög igenkänningsfaktor när maken och jag reste runt på öarna i Grekland. :-)

Ha nu en jättefin kväll tillsammans och pussa kattkillarna från mig!

annannan sa...

som förresten också har en sån där vitlöksrivargrej och två par vackra muggar som det dricks mycket kaffe på terrassen ur sommartid. De är så fina och blanka och tunna och precis rätt'svarvade' mot munnen. Hon pratar bara så förfärligt mycket, keramistens hustru som säljer...

Elisabet. sa...

Monet: nä, inte mer värd än någon annan, men ååå, så lycklig jag är!
Men det beror på er också. Att ha så många fina bloggvänner som susar omkring i rymden .., och dom flesta har man inte ens träffat .., tänk, vilken oerhörd g å v a.
Jag tänkte idag .., ja, skulle man dö nu, så dör man då så oerhört lycklig ,-)
När fyller du år?
Här ska minsann skrivas upp.
Du borde vara ett lejon .., eller möjligen Vädur.

annannan: ,-) t a ck !

Londongirl: ,-)

Ibland tänker jag .., när vi har gått i säng och jag ligger där med en bok och läser fem sidor innan jag somnar .,. tänk, att få ha det så bra! Å andra sidan behöver jag inte mycket för att känna mig rik. Pengar har jag inte mycket av, men det spelar ingen roll. Och bara tre par kalasbyxor .-)
Trevlig helg!

Elisabet. sa...

annannan: tur att du inte har träffat mig i kassan .-)

Elisabet. sa...

Monet: jag menade förstås inte att du menade "mer än någon annan" heller .-)