tisdag 30 mars 2010

Fra Bente i Norge ...



... kommer den här bilden.

Och jag tror nog alla kvinnor som varit med om mammografi känner igen sig.

11 kommentarer:

Annas mamma sa...

;-) det är en väldigt märklig undersökning, brukar ju frågas ibland om mannen skulle göra motsvarande på en för honom viktig kroppsdel om inte metoden skulle utvecklas då:-)

Turtlan sa...

Aj aj aj så rätt.

Det kändes som sagt....

Monet sa...

Det där gör jag aldrig. Jag har svimmat vid två tillfällen så ont gör det. Never again!

missis p sa...

ja du.....jag e ju tydligen INTE så gammal att jag ska göra just detta MAMMOGRAFI... men jag va förra måndagen till MVC o tog ett cellprov vilket JAG INTE GJORT sedan jag fick Lill Prins Kapewr o han föddes den 27 oktober 2003.....Bode utomlands o fick kallelse av våran husläkare vilken kom att vara MAN o jag vill inte ha en manlig VARFÖR VET JAG EJ....hade brunner som svepte mig vid förlossningen med stor prins kimmo o det va OK detta va 2001 lillejulafton........men ska man ha gjort ett sådant test o sen preventivmedelssnack.JA DÅ VILL JAG HA EN KVINNLIG...sån e jag...så nu hoppas jag inte få svar om att ETT NYTT BESÖK SKALL BOKAS..........

Elisabet. sa...

till er alla: ja, mammografi är ingen höjdare, men det är i alla EN fördel med att ha hängbröst, det är betydligt enklare då vid röntgenundersökningen .-))

Bara att lägga in dem.

h-lady sa...

Det måste vara en kvinnohatande man som konstruerat maskinen som jag fick kallelse till igår!
*ryser*

Drar till Blåkulla o passar på att hälsa dig o de dina en härligan påsk! (Trots jobb)

Love, literature and gardening sa...

Haha en sån gullig bild!! När jag bodde i Lund blev jag jämt kallad. Men där jag bor nu verkar de ha annat för sig. Sitta o spara pengar eller nåt. Ibland gör det superont o man skriker högt. Andra gånger känns absolut ingenting. Beror var man är i den där kvinnliga cykeln.

cruella sa...

Äh, jag var helt förväntansfull inför den FÖRFÄRLIGA mammografiundersökningen, men det var bara pjutt. Kändes lite konstigt men gjorde inte ont. Nästan lite besviken.

Gerd sa...

Vill gärna se en bild av en karl som gjort pappografi...:)

Cecilia N sa...

Gerd, jag har för mig att det finns nån bild på nätet som visar nåt sånt.

Cecilia N sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.