lördag 3 april 2010

På anslagstavlan ...



Och ja, i Skåne är det "påfyllat".

Cowboy-Maria, hon som har ett inre lugn som verkar grundmurat, är makalös på att hinna med precis hur mycket som helst.

Hennes hälsning från långfredagens kväll, kan vi läsa vi som kommer lördagmorgon vid halv 7.



På en annan anslagstavla handlar det om kassan och vad som dit hör.



Detta med att få undan travar med kundkorgar är kämpigt.

Det är tungt nåt hemskt .., särskilt korgarna som man drar efter sig, så där som en liten hund.

Och å, vad mina arbetskamrater ska bli glada när jag slutar, ty då upphör det ständiga tjatet om ..."du får gärna ta korgarna om du vill ...?" när jag själv inte kommer ifrån p.g.a evighetslånga köer.

I torsdags drog jag undan korgstaplar säkert femton, tjugo gånger.
(Det är inte tungt att dra dem, men att lyfta upp och ställa samman bland de övriga.)

När jag kom hem var knäet i dubbel storlek och jag hade så ont så jag knappt kunde röra mig.

Idag, känns det avsevärt bättre.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag känner vilken tur det är att det inte hör till mina talanger att sitta i kassa och hålla reda på siffror... alltså slipper jag en hel massa jobbiga saker.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det är TUNGT och slitigt och man ska ha en jäkla simultanförmåga .., att kunna prata med kunder som frågar om nånting och samtidigt inte göra ett enda feltryck på någon tangent, så det blir fel ... och sist av allt ska kassorna stämma.

Efter 33 år som kassörska har jag fortfarande ont i magen var gång jag räknar kassorna.

När jag ser att "min" kassa stämmer, då först slappnar jag av.

Tankevågor sa...

När jag gick i skolan och började mitt första lördagsjobb så var det på ett Domusvaruhus som också hade en matavdelning. Mitt första jobb var att packa i matvaror i kundernas kassar och ta undan kundvagnar och korgar. Det känns som det är hundra år sen nu...

Till min stora förvåning så upptäckte jag för några år sen att på ICA i Upplands Väsby hade man unga scouter som stod och packade i maten i kassarna åt kunderna. Undrar just om de BRUKAR ha så eller om det var en tillfällighet? Du kanske vet som brukar vara i Väsby?

annannan sa...

Nu är jag inte scout, dock en liten smula vän av ordning, och tycker att egentligen kan man gott ta ett handtag i sånt när man är kund. När man i alla fall står där i kön och väntar.

Elisabet. sa...

Londongirl: det där har jag tagit uppå på ideliga möten - även i andra butiker - men det är inget som man får gehör för.

Jag tror stenhårt på det

I dagens läge när låga priser finns överallt, är SERVICE nånting man ska satsa på.

Om butiken sponsrar ett fotbollslag - t.ex - , så kan motprestationen bli just det du berättar om .., ungdomar som packar i kassarna på fredageftermiddagarna. Det skulle bli sååå uppskattat.

annannan: det händer att någon gör det, Mercedez, t.ex, som är född i Spanien, men ingen annan och det förväntar jag mig inte heller.

Det är tungt.

Å andra sidan tänkte jag idag att man kan ju vänta tills högen är så högt travad att man bara drar iväg och byter ut mot ett motsvarande tomt hjul ute i entrén, men fint blir det inte vid kassan då.