måndag 29 mars 2010

Vår i landet Halland ....



... skirande åkrar i Skåne .., men i Svedjan hemma i Lappland (ja, skriver jag Västerbotten lär väl någon morra, för det är ju landskapet Lappland ..), där ser det ut så här just nu.

Bilden visar Sjölunds hus och det var madame Sjölund själv som skickade bilden.

Kerstin var för övrigt en av dem som på den s.k. "bloggvernissagen" visade upp sina favorittavlor.

4 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Visst är det härligt med snö, men våren är ändå underbar. Just våren är nog min favoritårstid, när allt har den underbart skira ljusgröna färgen.

Leina sa...

Ler, fick en bild på mobilen igår från hon som bor i bushen... Det vill säga Kristineberg. Den skall jag lägga ut också... Tyckte vintern var seg här nere men ack så lite snö vi har nu, i jämförelse...

S o F sa...

"Olika falla ödets lotter" eller snön.

När man färdas söderut/norrut just nu så är det så roligt att titta på vårt avlånga land ur vårsynpunkt.

I Halland/Skåne kändes det som vår/försommar i fredags (18 grader) och när jag tittar ut genom fönstret här hemma på höjderna någonstans i Västergötland, så är det ju inte lika vårlikt precis.

Pratade med en kvinna idag som hade varit i Stockholm över helgen och hon sa samma sak. Att det var sådan skillnad på snömängd och vårankomst om man jämförde här mot där - fast tvärtom om mot Skåne då.

Roligt som sagt att resa "uppåt/nedåt" och titta på skillnaderna.

Varma vårregnshälsningar!

Sven Teglund sa...

I helgen kom det ytterligare tre decimeter här i Luleå. Vi har svårt att se ut genom fönstren eftersom snön täcker utsikten. Och ännu har det inte varit en dag som det tinat, utan om man kliver ut i den så sjunker man ner till midjan. Skotrarna kan knapp köra, igår såg jag en som kört fast ute på en åker.

Men när våren kommer, går det fort. Det finns ingen tjäle därunder så vattnet kommer att bara försvinna ner i marken.