måndag 31 maj 2010

På menyn ....


Stekt renskav med skedpalt.

Rårörd lingonsylt

Bregott.

I glaset: kall standardmjölk.

Halleluja.

8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Det där med skedpalten tar jag till mig på direkten ;)

Cecilia N sa...

Hade aldrig hört talas om att det fanns nåt som heter skedpalt.

S o F sa...

Tack för vänliga ord hos mig.

Ibland lyckas man... ;)

Soliga hälsningar från Västergötland!

Elisabet. sa...

Dubbelörnen och Cecilia: vi åt aldrig skedpalt hemma i mitt barndomshem .., men min syster var tillsammans med en halv-same och hon lärde sig att koka renkött och så tog man sedan buljongen och kokade skedpalten i den.
Å, himmel så gott!!

S o F: ja, nu hade du lyckats!

Gerd sa...

Är inte skedpalt som klimp?

Sven Teglund sa...

Jag tror att det är samma palt som vi hemma kallade vitpalt, men jag är inte säker på att det var ägg i den. Men den var lite klimplik, suveränt god.

Den här skedpalten, den måste provas. Tack för tipset!

Leina sa...

GOTT!!!!!

Elisabet. sa...

Gerd, Sven och leina: skedpalt är ju egentligen mer som klimp .., fast aningen större.

Vitpalt för mig är vanlig palt, men med enbart vetemjöl och potatis, inte kornmjöl.

Men till renskav var det ändå MUMSIGT!