söndag 20 februari 2011

Om vi ska göra om detta ...?



Utfodra vad jag tror är svältande rådjur ..?

Svar: nej.

Inte ett enda strå är uppätet och pv rycker och sliter i höet och låter det sedan torka i solskenet ..., ja, vi får nog elda upp eländet.

"Hördu, du ska väl inte lägga ut bilden på bloggen ..?" säger pv.

"Ja, men det var ju min idé, du behöver inte skämmas ..", svarar jag.

(Men betänk att vi igår upptäckte kraniet från ett litet - säkerligen ihjälsvultet - rådjur ..., jag tycker ändå att tanken var god ...).

8 kommentarer:

annannan sa...

Men det var rätt tänkt, tror jag. En kompis som bor på småländska höglandet och har hästar fick sluta bära ut hästensilaget i hagen kvällen före, eftersom rådjuren kom och åt upp hälften. De fick vackert lov att komma och äta på gården, menade hon, hon tänkte inte slita med att servera dem. Och de kom och åt på närmre håll. Men dina rådjur - av någon anledning har de inte velat just in i trädgården. Det kunde ju inte du veta.

Amber sa...

Din tanke var god. Hur skulle du veta hur det kom att bli till slut... Värre saker har väl hänt? Finns det inte någon med häst som kan ta över??

Elisabet. sa...

annannan & Amber: vi lade det inte i trädgården, utan uppe i slänten, där dom stått och krafsat i skaren hela dagarna. Nåja. Tanken var god.

Balen är flera hundra kilo tung ..., jag får väl annonsera nere vid postlådan om nån med traktor vill ha den?

UllaMona sa...

Självklart var din tanke god! Hade det varit hemma i Malå hade renarna Tackat och bockat!

Monica sa...

Det var omtänksamt och det är tanken som räknas och handling:-)

mossfolk sa...

Så oförskämt av dem att inte ens smaka när ni serverar fin mat i svälttider! Jag undrar just varför de inte var mer sugna än så på er bal...

Christina sa...

När man ser vårvädret hos er så kanske det var det det berodde på, att det fanns gott om annat att tugga på?

Elisabet. sa...

ullamoma, mossfolk. monica och christina: nej det vaR FULLT MED HÅRD SKARSNÖ -sorry versalerna - när vi lade ut höet ..., så, dom hade nog helt enkelt ingen matlust ....