torsdag 24 februari 2011

På agendan ....


Jobb från kvart i nio till två.
(Mejeriordern ska vara klar senast kvart i elva .., jag tänker nog se till att vara i affären i väldigt god tid, så jag hinner titta över vad som ska beställas. Det får inte bli för mycket, men inte för lite heller, det är ju helg!)

Sen är det dags att införskaffa termobyxor inför nästa veckas vistelse i Sälen.

Det kan bli en upplevelse det.

Termobyxinförskandet.

Och den rare pv kom igårkväll hem med en present till sin sambo, hon som raljerar över "korsettfärgade" lampskärmar och absolut inte borde få dylika - presenter, alltså -.

Presenten visade sig vara en bok av Leif GW Persson.

Innan sömnen tog överhand (sitter man framför tv:n i timmar och tittar på program från en akutmottagning i New Mexico, får man skylla sig själv om man inte orkar läsa så många sidor ..), hann jag i alla fall konstatera att den boken kommer jag nog att tycka om.

Perfekt!

Medan övriga ägnar sig åt skidträning, kan jag sitta behagfullt tillbakalutad och läsa böcker.

Kanske behöver jag rent av inga termobyxor?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med boken. Jag gillade den. Igår var det bokreastart på ICA Super o det bjöds på frukost. Jag var där!
Kram från fru Grå

Bert sa...

Det där med termobyxor verkar vara traumatiskt för folk söder om Mälaren. Hörde ett skräckblandat reportage av någon city-reporter från Stockholm, som hade besökt Helsingfors och upptäckt att damer där hade TÄCKBYXOR bevars! Hemska tanke.

Och så får man ideligen höra historier om att "ni däruppe i norr har inte samma kyla". Nä - det tror fasen det.

Vi har KLÄDER!

Luleå må ligga långt norrut. Men vi har kustklimat precis som alla andra kustnära ställen och alltså precis samma sorts kyla. Undantaget är februari-mars, då vårt friska klimat mer liknar det som finns i inlandet, då havet är helt fruset.

Jag går alltså inte på det där tjatet om att "30 minusgrader hos er är som 2 hos oss".

Cecilia N sa...

Jag kan tänka mig att "spektaklet" köpa täckbyxor kan ligga i att ens få tag på täckbyxor på dina breddgrader så här års. De borde väl ha gjort bort vinterrean för länge sen ...

Elisabet. sa...

Fru Grå: å, frukost i affären! Härligt. Hade varit trevligt att vara där och småprata med dom morgonpigga ,-)

Bert: fast nog tycker jag att folk här nere är rejält klädda, det tycker jag verkligen. Att det är iskallt i Luleå håller jag med om, men för övrigt - om jag jämför inlandsklimat (som Malå) med hur det var i Skåne - så upplevde man det mycket, mycket kallare vid havet! (Med samma temperatur).

Cecilia N: spektaklet ligger nog mest i att hitta tillräckligt rymliga såna ,-)

Bert sa...

Mopsing time... haha

"..- om jag jämför inlandsklimat (som Malå) med hur det var i Skåne - så upplevde man det mycket, mycket kallare vid havet! (Med samma temperatur)."

Jo, för i Skåne har ni inte täckbyxor vid samma temperatur som i Malå. Det är jag rätt säker på.

;-)

Elisabet. sa...

Till herr Mops: jodu, för jag hade inga termobyxor i Malå heller!

I det här fallet har du fel.

Faktiskt. Så du vet det.

,-)

Ingela sa...

Som täckbyxexpert (innehavare av fyra par) vill jag ge några råd inför handlandet. Här en lista på mina brallor, ordnade efter tjocklek och strapatsduglighet:

Par nr 1: Jättetjocka skoterbyxor som slutar strax under armhålorna med förstärkningar à la platta på knän och rumpa.
Par nr 2: Mellantjock slalommodell med snölås nere och tillräckligt vida för att gå över pjäxskaften.
Par nr 3: Lätta, inte så tjocka men ändå värmande med blixtlås längs hela benet för enklare av- och påtagande om man är så till att man inte ska av med skorna. Rymliga på gränsen till pösiga upptill så att man med lätthet stoppar in vilket vardagsplagg som helst, även tunika, under promenaden till jobbet.
Par nr 4: Som ovan men med väldigt tunn vaddering och ett tunt fleecefoder. Passar vår och höst och för fysiska aktiviteter.

Jag gissar att nr 3 är mest aktuell för din del. Har jag rätt här vill jag rekommendera märket "Dobs*om". Kanonbra. De finns i flera modeller och tjocklekar. Nr 3 finns i en lite tjockare variant med slå över dragkedjan (har inte mina eftersom nr 2 täcker det behovet) och en variant med blixtlåset synligt. Nr 4 är likadana men ännu tunnare, mer som en fodrad vindbyxa, fast med blixtlås.

Ingela sa...

Förresten, Dob*som finns som hellång kjol också, för den som bara ska flanera lite elegant, men jag förstår inte riktigt vitsen för det måste ju dra kallt underifrån.

Förresten igen så fryser jag mera i Luleå och Holmsund och såna ställen vid samma gradantal som hemma. Ochdet påstår jag inte för att jag bara vill vara "tvärsöver".

Elisabet. sa...

Ingela: du har inte funderat på att ta anställning hos SVT? Du skulle bli en perfekt programledare i PLUS!
Tack för all information ,-)

Och ja, man fryser mera nära havet/vattnet, det är min bestämda uppfattning. Och det är väl egentligen rätt logiskt .., där blåser det ofta och vattnet är kallt.

Ingela sa...

Ja, konsumentrådgivare hade jag gärna varit. Jäsicken vad jag skulle ha varit hård i nyporna mot skojare...

Prenumererade på Råd&Rön från sjuton års ålder ända tills jag blev för snål och läser den på biblioteket i stället. Vad tror du om det? Fall för BUP?

Cecilia N sa...

Tack för tipset Ingela.

Jag behöver ett par nr 3 jag med. Speciellt det där med rymlig upptill. Jag fattar inte varför jag alltid kommer på att jag har mobilen och/eller nycklarna i byxorna innanför efter att jag lyckats montera ihop täckbyxorna runt midjan ...

Elisabet. sa...

Ingela: du hade dessutom varit som klippt och skuren till det! Råd och Rön hade jag med ., jag älskade den!
Varför har jag den inte nu?
Men så tittar jag på Plus också. Faktiskt tycker jag att nya progamidén är bra. Blindtester är my cup of tea. Däremot inte skuttandet mellan inslagen.

Cecilia N: jag ska ge mig ut på lördag och titta ...

Bert sa...

Å Ingela har lika rätt som jag!

Mian sa...

Jag har såna där Dobs - toppenbra. Smidiga, lätta och sköna men ändå varma.