tisdag 29 mars 2011

Storstädning ...I två dagars tid har jag nu kånkat och burit på allehanda rat.


Kvistar och grenar har förpassats till kortsidan av huset, där pv sedan kan använda det som bränsle till pannan (nära till också).

Så här (bilden ovan) såg det ut i söndags.Igår bar jag allt till en och samma plats, så skulle det bli enklare för pv att sedan lasta allt på släpen, den vi ska hyra för några timmar.

Det blev riktigt fint på gräsmattan.


Om ni klickar upp bilden, så ser ni vilken finurlig inskyddsanordning grannen har byggt.
Helt insynsskyddade är dom.
Dessutom binder själva "skyddet" samman Friggeboden med huset.

Men ...., så kom pv hem igåreftermiddag.

Då inleddes någon sorts "källsortering" och den fina ordningen försvann i ett huj!

Tillkom gjorde också två styck presenningar .., diverse plåt och annan skrot.

S o m den stackars pensionatsvärden suckade.

"Ja, men tänk så fint det ska bli på tomten!" sa jag.

Och pv menade att sånt här jobb verkligen inte "är roligt" och när jag svarade honom lät jag precis som min lågstadielärare Hedvig .., ja, jag är fullständigt övertygad om att hon hade sagt nånting i stil med ..."men allt kan inte vara roligt här i världen ..."

Om jag säger som så .., så stod bloggmadamen inte särskilt högt i kurs igårkväll, ja, frågan är om inte pensionatsvärden rentav ångrade det här sambolivet .., för tänk, så skönt det var tidigare, då bara slängde man saker under en presenning och sedan var allt så fridfullt och när man kom hem från arbetet, trött och slut på, fick man lägga sig i lugn och ro på soffan av guldbrokad och ingen stod där iklädd en förfärlig anorak och dillade om humle som ska planteras över hela tomten!Men titta nu .., nu återstår bara att såga ner lastpallarna och frakta undan några sopsäckar med trädgårdsavfall (komposten är fylld!); sedan ska här planteras humle som täcker den färgglada väggen mot vedboden.

Det kommer att bli så fint, så fint.

2 kommentarer:

Monet sa...

Åh vad jag förstår hur du känner. Trött i kroppen förstås men skönt ändå med alla utetimmarna. Och så få arbeta mot ett så härligt mål som en befriad gräsmatta och humleklädda väggar. Min wv är ophulun, kanske kan det vara något planterbart det också?

Elisabet. sa...

Monet: ja, ju röriga själ man har, ju mera ordning vill man ha.
Eller jag.

Men så funkar det för mig.

Och jag känner mig så hemma här och tänkte, när jag körde hem från jobbet ikväll .., ååå, att man får ha det så bra!