lördag 7 april 2012

På vift ....



Långfredag blir en vanvettigt stressig dag på jobbet och det är som om alla sommarhusägare och campare kommer på en enda gång och redan när vi öppnar är det full fart! ¨


Chefen har gräddat MÄNGDER med wienerbröd och vaniljhjärtan som dukas upp vid brödavdelningen och vi säljer Trisslotter och Tialotter i parti och minut (mest parti) och köerna växer och det köps andelsspel, Lotto och Keno och vanliga lotter och allt ska separeras i olika kassor och det gäller att hålla sig lugn inombords och myntan tar slut och kunderna hittar inte i affären och några är helt nya och där är andra som har varit borta hela vintern och nu ska till sin stuga och en sån kvinna ler och frågar om jag fortfarande kör moped, ja, hon minns ju från ifjolsomras?


Helt underbart är det att mellan hyllorna upptäcka Eva från Tyresö och hennes man Ulf! 
Det blir kramkalas och kanske hinner vi träffas när vi återvänt till landet Halland.


Kvart över sex är arbetsdagen tillända och då väntar pv utanför i bilen och vi tar sikte mot Ljungby och sedan rakt norrut och det blir snöyra och fruktansvärt eländigt väder och långtradare och bussar gör omkörningar som får mig att blunda och jag vill stanna bilen och kliva av ., det är moddigt och snösträngar, men plogbilarna kör likt getingar fram och tillbaka och efter Norrköping upphör eländet och det blir bara vägar och i Södertälje är vi nästan framme - känns det som - och så genom stan och in i tunnlar och det byggs precis överallt .., vid Karolinska står byggkranarna som stora dinosaurier och spretar mot himlen och harry har vaknat och blir orolig och jag säger att han kan lägga sig ner, vi är snart framme.


Hela vägen har jag varit vaken och hela vägen har pv varit chaufför.


När vi passerar Mantorp säger jag ..."här bor Anne i Mantorp" och vid Linköping ..."och här bor Gunilla i Linköping ...", båda vinnare eller tröstprisvinnare i lotteriet ,-)


Det är nästan så där så man vill vinka lite.


Och under resans gång lyssnar vi till programmet "Det kunde blivit vi" i P1 och vi säger att det bara är underbart och därefter är det Karlavagnen med halländske Peter Wahlbeck och prat om döden och då pratar vi om det också och somliga tror på ett liv efter detta och andra inte och en kvinna vill berätta om hur hon mötte Jesus och det är väl ungefär då som vi är framme i Väsby och parkerar utanför det gröna huset.


Nej, det är det inte, det är en timma senare. 
Först hinner vi lyssna till musik önskad av lyssnarna.
Klockan är nästan precis ett när vi är framme.


Och tänk, Harry känner igen sig.
I huset är det tyst ..., ja, alla sover - utom dr Böhlander - som kommer och hälsar välkommen.


Nu är det förmiddag .,. solen strålar .., några ljus brinner på bordet .., pv och Emma spelar Rumble och pv slog henne med en enda poäng och är överlycklig!


Ungefär så.


// Bilden visar Emils ben ..., det var i väntan på en match.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag ä l s k a r ditt sätt att skriva!

Anonym sa...

Skönt att höra att ni kom fram ordentligt. Ha nu en skön påsk me familjen!Hoppas det blir bättre väder på hemvägen. Här har jag suttit ute i solen och läst/dåsat i eftermiddag. Skönt. ellem

Eva i Tyresö sa...

Väldigt bra skriver du och det var en svår resa och pv måste ha kört bra för ni kom ju fram...
Hoppas ni får den allra finaste påsken.KRAAM