lördag 5 maj 2012

Jo, jag vet precis ...


Något för Elle Interiör kanske ....
... varför jag tycker så mycket om katter och skulle jag tvingas välja mellan hund och katt, skulle jag nog utan tvekan välja katt.

Varför?
Jo, dom är så härligt egensinniga!

I vårt omåttligt ratiga pannrum, där - i en alldeles egen korgstol med mjukt underlag -  brukar ofta sigge nilsson ligga för sig själv och jag har till och med ställt in en adventsljusstake som myspysbelsyning.

Döm om min förvåning när jag alldeles nyss tittade in i pannrummet och upptäcker sigge kurandes i en spretig trälåda i stället!

 Jodå, det var precis vad han tyckte var helt perfekt!

8 kommentarer:

Mian sa...

pElle interiör ;-)

gunnar i vaplan sa...

Andentsstake..??
Bra idé, plockar genast fram den ;-)
Kan kanske kännas lite mysigt i dag nu när snön faller som lappandskar och täcker marken med vitt, vitt, vitt....

Elisabet. sa...

Mian: haha .,. finurligt! jag fick tänka till ett varv extra ,-)

Gunnar: God Jul!

Jessica sa...

Katter är verkligen underbara, och jag är fantasiskt lycklig över vår lilla Freja! Tokälskar den lilla kissen!nd undrar

Ibland undrar man varför dom väljer hårda underlag då det finns så många mjuka sköna ställen att ligga på ;)

Tankevågor sa...

Typiskt katter! Skönt att man slipper DET valet för då skulle inte jag heller ha hund och jag ÄLSKAR vår Roxy!! // Lisbeth

ab sa...

Katter kan mysa i alla lägen! Vissa är konkavkatter, de gillar att ligga hopklämda på någon trång plats, medan andra är konvexkatter, de tycker om att sova uthällda över feta hårda kuddar. ;)

annannan sa...

Jag klickade mig hit från min blogg, så nog lyckades du lura tekniken!

Hon som är ganska lik Sigge Nilsson fast med vitt på håller just på och åmar sig omkring mig och tangentbordet, ty hon har kommit in efter att ha varit ute och då är det några minuters intensivt umgänge som gäller innan hon installerar sig någonstans. Hon byter plats emellanåt; det finns nog inte en stol eller soffa i huset som inte under något tillfälle under det gångna året varit sovplats.

Klockslag är hon inte heller något vidare noga med. Men rutinernar är de samma varje gång hon kommer in om vi är hemma. Ett kort hej, en matbit, en längre umgängesstund och så sovdags.

Adventsljusstaken är ju ljuvlig. Pettson skulle inte ha tänkt ut det bättre!

Elisabet. sa...

Jessica och ab: ja, pElle .., han vill alltid vara i min närhet, inte i pv:s, men hos matte. Han sover nästan alltid intill mig, nära huvudet .., på nätterna.

Sigge däremot vill ha eget rum, men så växte han ju upp i storfamilj bland tretton andra katter och det är säkert något som han bearbetar mentalt ,-)
Nu tar han igen allt det där.
Nu ska han ha gott om svängrum!

annannan: jag blev så glad när jag filurade ut hur jag skulle göra .., jag bytte helt enkelt mailadress och skrev dit en gammal variant ,-)
Och visst är det finurligt med adventssbelysningen ..., och jag ÄLSKAR Pettson!!