tisdag 29 maj 2012

Nu ska jag väl ändå komma ihåg namnen ...

Såja, nu har jag varit ute och visat pv vad som idag har planterats i rabatten.

Jag har presenterat honom för den stiliga Porslinsveronikan som i sommar tycks skjuta i höjden och som jag sedan ska dela lite på .., han har fått bekanta sig med lilla fröken Tovsippa - helt underbar! - och med Isop, som för övrigt doftar stövarvalp (ja, om man drar med fingrarna genom bladverken!) och han har också hälsat på den ryska Salvian och som pricken över i; ja, fick han äran att plantera en fjärilsbuske som står uppe vid slänten och förhoppningsvis ska den glädja traktens fjärilar.

Å, så jag gläds åt hur det prunkar i rabatten!!
Drömmen är att få den så tät, så att inget av jorden syns .., allt ska liksom flyta ihop!

Så värst viktigt är det inte att allt är perfekt - det är faktiskt inte viktigt alls -!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Så härligt när det grönskar! Och allt har verkligen exploderat. Vi såg massvis med lupiner på vägen till Karlskogaland i söndags och i föräldrarnas trädgård blommade midsommarblomstern för fullt.

Jessica sa...

Åh så fin tovsippan är! Måste kolla om jag hittar någon sådan :)

Och blåklint som jag älskar, men inte har en enda av! Jag som mest har blå, vita och rosa blommor.

Elisabet. sa...

Mossfolk: ja, det bara exploderar just nu! Men jag har vattnat rejält och gödslat .., så det vore väl underligt om det inte skulle växa!

Jessica: men du förstår så fin den är! Tovsippan, alltså! Och jag hade totalt glömt bort att jag planterat den i fjol somras!

Anonym sa...

Jag längtar tills jag blir pensionär då flyttar vi ut till landet i vår gamla skola och då ska jag så och fixa och dona med blomster.Eftersom allt inte är klart ,huset ska brädfodras b la så väntar vi ett tag med att göra i ordning trädgården som det är nu är det en stor stor gräsmatta ,en gammal skolgård./Babsan

Margareta Lundgren sa...

Akta dig för bergklinten (alltså den perenna blåklinten)jag ser i din fina rabatt! Den sprider sig som tusan om du inte håller den jättekort.

Elisabet. sa...

Babsan: då har du nånting att se fram emot då ,-))

Margareta Lundgren: tack Maggan, nu vet jag vad den heter också! Jo, jag försöker att hålla efter så gott det går .., vi har aldrig haft så lite ogräs på dom fyra åren jag känt pv.