torsdag 7 juni 2012


Bara så ni vet ....

Utan att jag ens har påmint om det den här veckan, så har nu det första bidraget till "det som gjorde mig mest glad" kommit susande genom rymden - från sydöstra Skåne och vidare upp längs kusten - för att slutligen landa med en liten duns i ett gult hus i landet Halland.

Än är det bara torsdag, men jag lägger ut adressen här.
bisse151@gmail.com

Och så ett litet axplock av förra veckans bidrag ...



Det här - med lite anknytning till det här med barn som uppträder (eller inte) inför publik, var kanske före Musikskolans tid ..:?
Se klippet!
Det är både underbart och lite ledsamt.'

(Till yngre läsare här på bloggen: Hylands Hörna var närmast en institution när jag var liten. Vi hade en enda kanal på tv och alla såg samma program! Lennart Hyland, tidigare sportkommentator i radion, blev som en nära bekant. Och titta, så bra han löser det här! På slutet skymtar Allan Schulman, pappa till bl.a. Alex Schulman.)


Anne Mantorp berättar om musikskolebarnens glädje ...

Hej Elisabet!

Här kommer mitt bästa i veckan!

Det var när jag fick följa med till musikskolan och vara med på äldsta barnbarnets trumpetlektion och sedan
lyssna på yngsta barnbarnet med sina 7-8 åriga kamrater när dom visade vad dom lärt sig under skolåret.

Underbart är bara förnamnet.

Först av allt så sjöng dom av hjärtats lust och var inte ett dugg blyga och sedan var det dags att visa vilket instrument man valt till nästa termin och dessutom få ljud ur dom.

Framgången med det var lite si och så och allra svårast var det för saxofonerna.

Om man säger att den som var bäst av dom små- flickorna var hon som fick fram ljud en gång.
Jag kan inte tycka annat än att dom var jättemodiga som satt på scenen inför alla syskon och föräldrar och visade upp sina prestationer.

Det blir säkert jättebra i höst.

Musikskolan i Mjölby är fantastisk och jag gissar att dom är så i hela landet. Och vilka härliga lärare som finns där. Stor eloge till alla lärare (såklart också mattelärare).

Hälsar Anne i Mantorp.

Och ett till ...

annanann i Portugal har varit på konferens i Tyskland ..

 Hej Elisabet!

Den här veckan är det inte svårt att välja höjdpunkt.
Jag har varit på konferens i den alldeles sagolikt vackra försommargröna universitetsstaden Tübingen och där sammanstrålat med sådana kollegor som också är vänner och som det är så särskilt roligt att vara tillsammans med.

Festkvällen inleddes med en dryg timmes stakande på floden Neckar, en båtkarl, en båt och tre av de kollegor jag allra helst i världen är tillsammans med. Och jag. Och en ljuvlig junikväll och djupa samtal.

Hälsn
annannan

Inga kommentarer: