lördag 21 juli 2012

Den sjätte lediga dagen ...

"Få se .., kan vi köra den här vägen  hem ? säger pv som har lånat mina glasögon.
... och vi tar bilen och åker en bit norrut, mot Skrea Strand.
Handlar kvällsfika på Ica Supermarket - en av de mest välsorterade och läckra icabutiker jag någonsin besökt - och tar sedan sikte på Grimsholmen.

Inte långt från affären finns enorma campingplatser och där är hundratals husvagnar vilka står kloss i kloss, det påminner om synen när man förr om åren passerade Södertälje och såg tusentals nytillverkade bilar vilka stod intill varandra; så där som leksaksbilar .., och lika tätt är det här!

"Aldrig att du får mig till detta, jag vill inte!" säger jag.

Men pv vill.
Han har tillbringat en stor del av sin barndoms somrar på bohusländska campingplatser - då med tält - och inte var utrymmet så mycket större då inte!

Och ja, jag inser att jag måste jämka jag också .., men hu, vad det tar emot! 

Nere vid stranden blir det kaffe och ljummet bröd med salami och ost (någon väljer brieost och paprika och det är inte jag ...) och framför oss ser vi människor som vadar ut i det långgrunda vattnet och tar ett kvällsdopp.

Själv har jag glömt baddräkten hemma!

Att bara sitta där och inte göra nånting, annat än att se ut över en annorlunda vy än den vanliga, är egentligen tillräckligt. 

Hemvägen går genom ett slingrande landskap som är så ofattbart vackert och vi passerar det här "pensionatet" och klickar ni på den länken, ja, då får ni ett hum om hur där ser ut .., ååå, jag tycker att allt norr om Halmstad är så vackert!
Ju längre norrut, desto vackrare.

Åtta kilometer hemifrån ligger Eftra kyrka.

Det är väl ungefär då som vi säger att det här blev en himla bra eftermiddag .., och att vi ska grilla i morgon och nästa vecka kommer Anders på besök .., då ska jag bjuda på god mat på Göstas i Steninge.



1 kommentar:

Eva i Tyresö sa...

Grimsholmen är fint.
Vi var där eftersom vår älsklingskonstnär Arvid Carlsson bodde där. Men huset är borta men en vägstump Arvid Carlssons väg finns.
Vi har läst en doktorsavhandling om honom.....