torsdag 19 juli 2012

Gothia idag ...

Sällan - eller aldrig - har harry mött fler hundar eller fler människor än i dag!
Överallt var det ungdomar som lekte med bollar (det bästa han vet!), eller så kom nån matte eller husse promenerande med en tjusig hund eller tik .., ja, är man då från landet där allt går sin gilla gång .., då kan det bli aningen för mycket.

När så Maria kommer blir han över sig av glädje .., ja, han hoppar och skuttar och vi bara gapar när han lägger sig ner och har huvudet på hennes högra ben och hon masserar honom på öronen och huvudet och det tar bara någon minut, så har han somnat!!

Framför oss står ett gäng pojkar från någonstans i Frankrike. 
Det pratas hejvilt och jag tänker att detta med Gothia Cup, det är bara så underbart! 
Här möts ungdomar från precis hela världen, ja, jag bara älskar tanken!


Och här säger tränaren att nu gäller det ...
(Ja, det är ju vad jag tror att han gör, alltså ...).

Emmas lag - Bollstanäs BK - ska möta ett lag från Piteå.
Matchen blir oerhört jämn .,. och bakom oss står en vänlig man som har en dotter i laget och när det hela till sist går till straffar (matchen slutar 3 - 3) säger han att detta blir FÖR mycket.

Det slutar med att piteflickorna vinner (och andra lagets töser gråter och mormor vill gå och trösta, men gör det inte .., ja, inte förrän på slutet ..) straffläggningen och då går jag fram till mannen från Piteå och han är alldeles rödgråten av glädje och jag tar i hand och gratulerar till segern.

Min före detta svåger Leif fotograferar ihärdigt, men mellan varven kommer han och gosar med Harry.
"Du och jag Harry ....".

Det som gör mig allra mest glad, det är att under tre års tid när vi har varit på Gothia och hejat fram BSK, så har vi träffat dom som tidigare var mina svågrar och svägerskor .., här står dom, t.v. om pv står Conny som är yngst, sen Leif och och dom två kvinnorna som pratar med varandra, är deras fruar.

I fjol bjöd Carina (i blå jacka och ryggsäck) på två nybakade mjuka kakor och kaffe, nu hade vi med oss nybakad kaka, kaffe i två termosar och några kanelbullar och så kunde vi bjuda tillbaka och det var så mycket värme och glädje och jag kände mig så oändlig rik och lycklig.

Att ha ett gott förhållande till människor som en gång verkligen var en del av ens liv, det betyder nästan allt.

Att samma människor dessutom - med värme - tar emot ens nye partner, det är liksom grädde på moset.

Just så.


3 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja, det är klart att det var en massa nya intryck för Harry. Jag tänker ofta att lille Cosmos får väldigt mycket gratis från början när han bor så här precis mitt i stan... ja det är eventuellt enda fördelen med att bo så här ;)

Vilken underbar bild på Leif och Harry. Och jag kan just tänka mig hur skönt det är, det du beskriver. Likväl som jag tycker att det är så sorgligt när förhållanden slutar med bara en bestående kyla...

Härliga bilder :)

Mian sa...

Vilken skön dag ni har haft!

Leina sa...

Härlig dag i Gbg... Ni måste vara sprängfulla av intryck... Fina bilder... =D