lördag 2 februari 2013

Eftermiddag ...


Jag putsar fönster .., pensionatsvärden ordnar med middag (stekt torsk - det absolut bästa jag vet -!) .., elden sprakar i kaminen och snart ska mörkret falla.


På bordet ligger den fina julklappen från husets herre.
Uppslagen.
Den är så tung att jag bara klarar av att bläddra i den korta stunder, annars knorrar höger handled; den som två gånger varit ute i elände.

Och nu är det lördagkväll och snart Melodfestival.
Intresset är måttligt från en av husets medlemmar.
Nåja, han kan ju ägna sig åt frågequizzen eller nåt.

8 kommentarer:

annannan sa...

Vet du vad jag drömmer om? Ett riktigt läsbord, eventuellt infällt mellan bokhyllor, lagom stort för en bok som eventuellt till och med kan lutas en aning, som på en pulpet. Och en bra lampa, förstås. Så där så att man kan ha en sådan där fin bok liggande och titta i den. Inte behöva plocka den fram och tillbaka och torka av matbordet tre gånger för att det säkert inte ska vara något som fläckar den.

Lena sa...

Jag såg utställningen i Gbg i veckan. Underbar var den, men en bok smäller lite högre, för då kan man återvända till bilder och se nya saker.

Kattis sa...

Den boken bläddras det flitigt i även här, och imorgon vankas det stekt torsk till middag. P har lagt sig uppepå sängen, inte det minsta intresserad av någon melodifestival... Det är gott med helg och lediga dagar!

Elisabet. sa...

annannan: det låter härligt, men för mig skulle det inte fungera, jag vill alltid ligga och läsa, även tidningen ,-)
Men din dröm borde ju gå att förverkliga ganska enkelt, eller ...?

Lena: i morgon åker vi ut till Särdal - återkommer med besked -!
Och ja, så tror jag att det är med boken. Jag hade en annan "Family of Life" eller nåt sånt - inköpt på sjuttitalet, tror jag, ååå, som jag har tittat i den!

Kattis: pv spelar frågequizz och jag tittar lite. Egentligen inte min musiksmak, men det gör inget, jag tycker om att titta på uttagningarna och jag gillar att det blev show av det hela. Programledarna sköter sig jättebra, tycker jag!

Eva i Tyresö sa...

Vi firade tillsammans så att Daniel skulle känna att vi var med.
Han älskar festivalen.
Gottebord med frukt o nötter.
Yohio blev favoriten.

Ruta Ett sa...

Jag vägrar också Melodifestivalen. Såg "Morden i Midsomer" istället.

Turtlan sa...

Har den boken också. Mamma fick den som någon vinst. Kom på posten och hon hade ingen aaaning var det var i det tunga paketet. Mamma tänkte att det var kanske en iPad för en granne vann en ipad i samma lotteri förra året.
Men så tung är ju inte en IPad sa vi...
Nej just det sa hon.

Det var boken som jag fick ta över. Jag som var på väg beställa den. Så den kom.till nytta trots det inte var en iPad.

Monet sa...

Vi hade kunnat titta på Melodifestivalen men valde istället franska The Voice.

Herregud så proffsigt, man sitter helt fascinerad inför de talanger som visar upp sig. Frankrike är ju ett stort land med många invånare så det är ju inte så konstigt att det finna många talanger därute.

För oss i förskingringen känns det som om det var Melodifestival jämt i Sverige. Knappt har det slutat förrän det börjar igen?