lördag 2 februari 2013

Uflykt norrut ...


Och så tar vi bilen och kör norrut, mot Varberg.
Det är vår i luften.
Nästan hela tiden ser vi < formade fågelsträck - gäss allesammans -, och det är ett sånt där ljus som kommer i mitten av mars .., och jag säger till pv att nu börjar jag snart vänta besök av herr Lärka.

Bakom ryggen ...

Vi tar en annan väg en vanligt och stannar till här - kan det heta Boberg ? - och bakom ryggen har jag dammen där vattnet brukar forsa fram ..., nu är det lugnare.Böjer man sig fram över "räcket" som är stenarna som ni ser på bilden, kan man lätt som en plätt falla ner ..., det är inget högt skydd det här och å, så orolig jag skulle vara om jag bodde så nära bron och vattnet och hade småttingar!Så här ser lilla byn ut.I mitt enjängda liv har jag två "hovleverantörer" när det gäller kläder.
Egentligen tre.
Först var det danska UNO med underbara linnekläder som jag använde tills dom föll i små bitar, sen finns ju den härliga linnemadamen i Göteborg - STORARTAT -  (igår kom förresten sjalen, den som mossfolk vann och som var en gåva från STORARTAT, och så här skriver mottagaren i en kommentar: .mossfolk sa...och igår kom sjalen med posten. Jag älskar den!) och så har jag en drygt sextioårig kvinna i Varberg som syr upp linnekläder och av henne har jag beställt en tunika/jacka, det är den ni anar skymten av på bilden här ovanför.

Av linnedamen får jag alldeles gratis en slags hatt-mössa - bild kommer - den blir perfekt som lotterivinst till hösten! 

Det vet jag ju, att pv, han tycker att det är komplett vansinne att köra totalt tio mil för att hämta en jacka, men jag tycker annorlunda.Tanken är att vi ska stanna någonstans vid havet och dricka kaffe, men solen flödar och husägaren kommer på att han inte har öppnat för solfångarna och då ändrar vi oss och kör raka spåret hemåt.

Kaffetermosen och fikabrödet plockas fram och så sitter vid söderväggen, med utsikt över fröautomaterna som fylls på och blåmesar kvittrar glatt och vårligt och jag säger att snart kommer nog snödropparna att titta upp.


Ja, han hade nog kunnat sitta hos husse också.

"Och hade pElle varit i livet nu och inte legat i frysboxen, så hade han säkert snurrat runt våra ben och önskat bli ompysslad, ja, helst av allt hade han velat sitta i mattes knä ..", säger  jag.


Inifrån vardagsrummet hörs Vinterstudioprat .., på diskbänken står bedagade tulpaner vilka ska hamna i komposten - men tänk, vackra ändå!! - och pensionatsvärden har givit sig ut på rullskidåkning och solen flödar och ååå, så underbart det är med en ledig lördag!

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Så vårigt det känns hos dig. Inte alls som här där vi haft en riktig vinterutfärd nu på förmiddagen.

Och igår kom sjalen med posten. Jag älskar den!

annannan sa...

Å älskar södra Sverige där vintern är en parentes. Visserligen fetstilt ibland, men dock.

Elisabet. sa...

mossfolk: underbart!!

annannan: det gör jag med! Det passar mig som hand i handske.

STORARTAT! sa...

Tio mil för en jacka är ju inget för en västerbottning! Det är väl avståndet till kiosken?
Linnemadamen har fina saker!