lördag 11 maj 2013


Att bli glad av ...


Minnesgoda läsare kanske kommer ihåg att jag för någon vecka sedan råkade lyssna till en bokrecension i SVT:s gomorronprogram, det var den norske barnboksförfattaren/illustratören Stian Holes bok "Den gamle mannen och valen", utgiven på Alfabetas bokförlag.

Recensent var Magnus Utvik och det ska jag säga, att jag föll pladask för hans entusiasm och inom loppet av tio minuter hade jag beställt boken.
(6:05 in i programmet börjar recensionen).

"En barnbok? Du är ju snart sextio år!" tänker säkerligen någon.

Ja, men det spelar ingen roll .., en vacker bok är en vacker bok är en vacker bok.

Igår kom den med posten.
Vilken glädje!
Vilka bilder!


Titta bara här .., hur Cornelius sitter i gröngräset på sin ö och tänker på sin bror Halvor - dom har varit osams och ickekontanta med varandra hur länge som helst - och nu skulle Cornelius verkligen behöva sin brors hjälp.

Jag tycker sååå mycket om sättet hur Hole illustrerar det hela.


Barnbarnet Emil sa för flera år sedan - det var någon månad innan jul - att .."vad jag önskar mig i julklapp ..? ja, inga fler böcker mormor!" och ungefär samma sak har Anders sagt.

Så jag köper till mig själv.
Bara-För-Att.

Igårkväll högläste jag för pv - det var när vi hade gått i säng - och jodå, han somnade innan vi kom till det lyckliga slutet ,-)

En underbar bok är det!

8 kommentarer:

SoF sa...

Såååå fin den ser ut...

Varma fågelkvitter-hälsningar!

Sven Teglund sa...

Ja, vilken fin bok det verkar vara, mäktiga illustrationer. Visst är det härligt att bara beställa en bok så¨där, för att man hör eller läser om den, och sen få man hem den med posten. Vilka lyckliga stunder!

Ha en fin lördag Elisabet!

Sven Teglund sa...

Ja, vilken fin bok det verkar vara, mäktiga illustrationer. Visst är det härligt att bara beställa en bok så¨där, för att man hör eller läser om den, och sen få man hem den med posten. Vilka lyckliga stunder!

Ha en fin lördag Elisabet!

Monet sa...

Helt fantastiska bilder! Fotografiska. Förstår om du tycker om boken. Man ska ha kvar sitt barnasinne.

Eva i Tyresö sa...

Härlig bok.
Jag vill titta hos dig....i morgon.

Ruta Ett sa...

Boklycka vara länge!

Tankevågor sa...

Inget konstigt alls att tycka om barnböcker.....inte i min värld i alla fall.
Det där ser ut som en bok jag skulle tycka om. Borde nog finnas här på ön i sommar när barnbarnen kommer.

"Pappan och havet" är en bok som är favorit här också....den läste Anders högt för mig ute på en annan liten holme för många, många år sen och då hade vi inte ens barn. ;-)

Elisabet. sa...

Till er alla: den är så fin boken ..., jag har ställt den i bokhyllan och har tagit fram och tittat igen .., så där mellan paj-bakar-varven ,-)