torsdag 9 maj 2013


Och så blir man överraskad ...


Jobb från kvart i tio till tre och inte en enda lugn minut är det!
Nu väller sommargästerna in och det spelas på hästar eller Lotto och stressade damer eller herrar  som har köpt rosor vill gå före alla andra i kön och jag säger ..."ja, då får vi fråga dom övriga om det är okej ..." och kunden som har stått länge i kö nickar ..., men ser måttligt road ut.

Det slår aldrig fel; den som har mest bråttom, är den som är året-runt-ledig.

Just när jag är klar för dagen, säger Mattias att jag ska ringa hem.

Det visar sig att vi har fått överraskningsbesök och jag blir så innerligt glad .., så där så att det spritter i hjärtat ..., och det blir till att tvärhandla det viktigaste ("sötebröd eller mackor?" säger jag till personen i andra änden av telefonen och får svaret ..."ta sötebröd"!) och så kör jag hemåt och där, ute på altanen, sitter underbara kusinen som vuxit upp i Dikanäs, nämligen den här madamen.

Hon och maken (från Ångermanland) är på väg till Skåne och nu har dom gjort ett uppehåll här och åååå, så roligt det är! Sist vi träffades var på min mammas begravning och ni kan tro att jag då blev rörd när två av mammas syskonbarn åker så långt för att vara med henne, den där sista dagen.

Men nu är det nya tider!

Så vi sitter ute i solskenet och pratar om allt möjligt och kusinen berättar om alla skåp som hon har och allt hon väver och maken, han skrattar åt hustrun - samlerskan -, ja, hon och pv kunde bilda en förening.


Innan dom ger sig av, åker vi till lilla hamnen och på klipphällar står fiskare (en har just fått napp och i kroken dinglar en plattfisk ..) och så tar vi lite kort och redan innan har jag fångat våra vänsterhänder .., och får veta att den ångermanländske mannen är lillebror och har höger tumme upp och mellansystern, det hörs ju vad hon är .., och hon har också höger tumme upp.

På den där skalan från 1 - 10, hur man trivs med tillvaron just nu, svarar kusinen 10.

I mycket känner jag igen mig i henne .., vi har båda två säkerligen en eller flera slängar av någon en  bokstavskombination och hon är pratig och har lätt till skratt .., hon påminner om moster Gunvor, jo, så är det.

Och nu har dom åkt sin väg och pv kämpar med växthuset Odla och jag ska städa här inomhus, ty på lördagkväll kommer arbetskamraterna hit och ska umgås lite så där i all enkelhet .., å, det ska bli så roligt!

Inga kommentarer: