söndag 12 maj 2013


Tillsammansglädje ...


Jodå, det gick bra alltsammans.
Huvudvärken tackade för sig och vi gapskrattade när pv - det var vid 18-tiden - kom på att vi inte hade ätit nånting alls sedan åttatiden på morgonen! För mig är det nästan synonymt med svältdöden och snabbt gjorde jag några mackor och kaffe och sedan var huvudvärken som bortblåst.

Just innan dess hade jag hämtat Lena; hon som har arbetat längst i affären, ja, till och med tillsammans med chefens pappa.

En timme senare kom Mattias och Madeleine (som ska bo här när vi är på semester) och labradoren Elvis (som när han skulle hämta en boll slog i underkäken i husvagnskulan och därmed kraschade en tand i underkäken ...), Mattias lillebror Patrik (som fyller in varor i affären) och från grannbyn dök A-M upp och ytterligare någon timme senare - Magnus och Bodil -.

Då hade Mattias tilldelats grillmästarrollen och skötte det med den äran och det kan jag säga ..., vi kan nu äta grillat, korv, paj och sallad i säkerligen en veckas tid!

Vill vi ha efterrätt, så går det utsökt med Lenas ljuvligt goda chokladkaka också!

Det blev en trivsam kväll.
Tänk .., om vi hade kunnat sitta ute, så mycket enklare det då hade blivit .., än att sitta på pinnstolar av trä i fyra timmar!

Men ändå .., jo, jag tyckte att det var så trevligt.

Jag ställde frågan vad kamraterna skulle vilja arbeta med, om dom helt finge välja  helt fritt och börja om ..., ja, alltså  i n t e  syssla med nyvarande yrke.

Det visade sig att A-M  då gärna hade arbetat som sjukgymnast .., pv som busschaufför (det roligaste han har gjort!) .., Bodil kunde tänka sig sjuksköterskeyrket .., Magnus trivdes bra som snickare på den tiden hans pappa hade affären .., Mattias kunde tänka sig polis-brandman och hans flickvän Madeleine läser redan till förskollärare ..., Patrik går ett yrkesprogram mest för att han är så totalt ointresserad av teoretiska studier och själv hade jag gärna arbetat inom vården, jo, det tror jag.

Nu ska här drickas kaffe ute i solskenet och sen blir det dragning och sen ska pv börja montera fönsterglasen i växthuset. Håll tummarna!

Inga kommentarer: