torsdag 19 september 2013

Det bästa för Ann i Göteborg ...



Det var absolut första repet med kören “Du kan sjunga gospel” för första gången här i Göteborg. Tidigare har det funnits sedan länge i Stockholm och i Malmö, men nu är det vår tur.
Körledaren är den för många kände Gabriel Forss, som har ett förflutet, i tror jag, i nån frireligiös kyrka, men också varit med i TV och Körslaget och nån gång i Melodifestivalen.
I Malmö har jag en gammal lekkamrat, som varit med och som talar lyriskt om detta och när jag såg detta så slog jag till. Det finns ju egentligen inget härligare än att sjunga i kör.
Jag hade ingen aning om hur många som kunde tänkas komma men jag tänkte att kommer det 50 så är det ju bra, eftersom det är första gången.
Alla repetitioner är i kyrkan och när jag kom dit var det KÖ vid ingången!! Och när jag väl kom in, efter att ha blivit avprickad, var kyrkan packad med folk (vi var ca 300!!). En dam från Medborgarskolan pratade litet och sedan kom han: presenterad som en rockstjärna och under rop och applåder; Gabriel!!
Han i sin tur hade med sig en tjej, som skulle hjälpa till med uppvärmningen och det var Tess från Alcazar. Henne känner jag inte, men hon var en fena på att lära ut lite steg så att vi blev varma i kläderna. 
Vi snurrade och viftade med armarna där i kyrkbänkarna och det var riktigt roligt. Tess gick och in kom repetitören – han som skulle spela piano och ackompanjera.
Och sen bara försvann tiden – alldeles för fort. Vi sjöng unisont och i stämmor, Michael Jackson och nån enkel gospel och den här av Avicii:

Gabriel har bestämt sig för att den ska gå att sjunga i kör, andra tror inte det, men det kommer han att fixa. Jag längtar redan till nästa gång och iu slutet av november, så blir det konsert och jag önskar att ni alla kunde komma och lyssna då.
Ungefär så här var det i tisdags. Detta är från Stockholm.

Gabriel – aj lavv jo
Ann

// Elisabet säger: den 22:a november blir det konsert i Annedalskyrkan i Göteborg! Ann ska vara med och jag ska försöka få ledigt/byta pass och gå dit och lyssna.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Härligt Ann!

Ruta Ett sa...

JAAAA, Bloggblad, du vet ju hur det känns! Underbart!

Anonym sa...

Härligtatt sjunga så.
Men jag stör mig på den höga avgiften. Den gör det till en väldigt lönsam affärsidé - en miljon i Sthlm, 435.000 i Gbg...

/Biggan Sth

Ruta Ett sa...

Biggan, det kan man göra, men det kostar ofta så mycket att sjunga i en stor kör. När jag var med i Konsertkören för några år sedan låg medlemspriset på 1200:-
Jag vet ju också att det krävs en del pengar att "rodda" en så stor kör.
Ställt i förhållande till andra kurser på 10 gånger är det normalpris, tror jag.
Men det finns säkert körer, som är betydligt billigare, särskilt de i kyrklig regi.
Det är bra att det finns alternativ.

Annika sa...

Åh, så himla roligt det låter! Och Elisabet och Ann, kanske kan vi styra upp på ngt sätt så att jag kan haka på och lyssna då i november.

Ruta Ett sa...

Annika och Elisabeth: Det skujlle vara jätteoligt om ni kundekomma hit!