torsdag 19 september 2013

Det bästa för Lena i Gävle ...

Hej,det absolut bästa för mig just nu är att ha varit i Italien i 10 dagar, kom hem på tisdagkväll.



Flög från Arlanda till Florens, där en buss mötte upp, som vi åkte med under vår vistelse, i Florens hade vi en lokal guide som berättade om stadens historia, mycket intressant, efter ett par dagar där åkte vi till Rom ett par dagar även där med en mycket kunnig svensktalande guide.
(filmen har jag lånat från Youtube, hälsar Elisabet).

Vi besökte Vatikanen där  Peterkyrkan finns, lätt att komma in när man är en grupp, speciellt när vi var där en onsdag när påven kommer ut och välsignar folket, tusentals människor ville se honom, naturligtvis såg vi fontänen där Anita Ekberg  badade, Fontana de Trevi, Forum Romanum, Colosseum och många fler sevärdheter. 
 
Vidare åkte vi till Gaeta, där vi bodde i 6 dagar, ett badparadis vid Tyrrenska havet. Gaeta är en gammal historisk stad med mysiga affärer i de trånga gränderna .
Därifrån gjorde vi dagsturer, med en svensktalande guide åkte vi till  Capri (buss+båt) där tittade vi bl.a på Axel Muntes Villa San Michele, fina trädgårdar och mycket mer, på Capri skulle man lätt kunna bo några veckor. 

En annan dag var vi till Neapel och Pompeji, staden som blev begravd under pimpsten och aska vid tiden för Kristi födelse, den är nu utgrävd till fyra femtedelar.
Helt fantastisk resa som man lever på länge! 
Dessutom hade vi kanonväder ca 25 grader alla dagar.

Hälsn. från Lena i ett regnigt Gävle

Inga kommentarer: