tisdag 17 december 2013

Det bästa för Ann i Göteborg ...


Den här veckan har inte varit så rolig, så det är inte självklart vilket som var det bästa. 
Tröttheten kulminerade i en störtförkylning och ute var det bara grått och regn. 
Jag orkade inte ens sticka några maskor, men en liten reflexros blev det i alla fall att ha på kappan eller väskan i mörkret.
 
Men något måste väl ändå ha varit lite bättre än nåt annat.
Kanske var det de två böckerna jag läste klart. Jo, så var det nog, böckerna, Shiva, som alltid vill vara nära, och förstås mannen, som pysslade om mig trots heldagar i helgen på skridskoovalen på Ruddalen.
Oj, det blev ju tre!
 
Böckerna jag fick avslutat är Tayie Selasis  “Komma och gå”, som jag tyckte mycket om. En roman, släktkrönika kanske man kan kalla den, om tre generationer och som utspelas i Ghana, Nigeria och New York. Den andra är Bea Uusmaas  “Expeditionen: min kärlekshistoria”, som hon fick årets Augustpris för i klassen Fackböcker. Hennes bok handlar om Andrées ballongfärd och vad som hände sedan.  Ett gediget arbete som beskrivs med en romans lätthet (Oj, det där lät nästan för styltigt!)
Båda “anbefales” som man säger i Danmark; dvs rekommenderas å det varmaste! Perfekta julklappar skulle jag vilja påstå!
 
Katten Shiva är ju bara bäst hela tiden!
 
Mannen var med och arrangerade Scandinavian Cup i skridsko hela helgen, men trots det handlade han, lagade mat och muntrade upp med mig skumtomtar och god whiskey. Vad kan man mer önska? Han får nog ha sig en julklapp i år också Ler

kram Ann.

Inga kommentarer: