onsdag 14 maj 2014

En annorlunda morgon ... 

L ä n g t a n ....

P4-nyheterna berättar om en explosion i en gruva i Turkiet och jag ligger i sängen och lyssnar till en gråtande och förtvivlad mamma vars son finns någonstans i gruveländet och det är inte alldeles svårt att tänka tanken om det vore ens egna barn, eller ens bror eller man.
Så mycket förtvivlan och oro!

Och sen kommer nyheten om filmaren Malik Bendjellouls plötsliga bortgång.
Trettiosex år.
Mitt i livet!
På alla bilder av honom ser han ut att vara så oändligt snäll.

Sist av allt tittar jag på Gomorron-tv där Maud Olofsson uppenbarligen har skämt ut sig i en intervju i Aktuellt. Går hon med högburet huvud och handlar i affären idag, eller ...?

Ja, sånt kan man tänka på en regnig morgon i mitten av maj.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Alltid tråkigt när folk väljer att avsluta sina liv! Det är även synd om lokföraren som blev inblandad utan egen förskyllan...

Turtlan sa...

Så sånt Rexxie. Så tragiskt alltid att det ska behöva bli så.

Sen Turkiet. Det är tungt.

Ingela sa...

Vad han var lik sin morbror, den begåvade och charmige Peter Schildt! Visste inte att de var släkt, men när man vet så är det så uppenbart. Tragiskt är det hur som helst.

Ingela sa...

Och ett av de bästa sommarprogrammen förra året. Jag minns att jag lyssnade på det medan jag klippte gräsmattan. Konstigt, minns också att jag gjorde just det när jag lyssnade på Annika Andersson, städade husvagnen när det var Kristian Gidlund, la plattor vid stenfoten på östra sidan när Andreas Lundstedt "kom ut"...