torsdag 15 maj 2014

Tack Kobra ...

Tittar på Kobras minnesprogram om Malik Bendjelloul.

Vilket underbart program om en till synes underbar människa!

Alldeles ömsint i hjärtat blir man.

3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag såg det också och det gav mig många tankar. Man tror ju alltid att framgångsrika och uppskattade människor med automatik är lyckliga. Så tycks inte vara fallet och jag undrar vad det var för svart som gjorde att han tog sitt liv. Ensamhet? Prestationsångest? Dålig självk'nsla?

Dinah sa...

Det som är mest sorgligt med hans allt för tidiga död är ju inte det faktum att hans familj förlorat en son och en bror utan det faktum att människor i dagens samhälle ska behöva må så dåligt att de till slut tvingas till detta sista tunga steg.
Nu vet jag inte hur hans hjälp sett ut, men jag vet med säkerhet att hans familj gjort allt som de kunnat för att hjälpa honom, men man kör ju fast i detta att man inte kan leva åt en annan människa. Jag vet också med säkerhet att den psykvård vi har är under all kritik. De som jobbar där gör säkert så gott de kan, men resurserna räcker inte till. Idag med så många olika sorters antidepressiva mediciner borde det finnas möjlighet för alla människor att få ett uthärdligt liv. Men att få en tid hos en läkare specialiserad på psykvård är ju i princip omöjligt idag. Är man självmordsbenägen får man ändå vänta flera månader på att få komma till en läkare.

Elisabet. sa...

Ruta Ett och Dinah: kloka tankar ..., tack! Och jag håller med.