torsdag 15 maj 2014

Nu är det gjort!


Såja, årets första dopp avklarat.

Friherrinnan anslöt och gick i först - hon till och med simmade ryggsim lite och plaskade -, själv gick jag nerför den röda stegen, tappade andan ...., nedsänkte min lekamen och sedan upp igen.

Det var vedervärdigt kallt, men väldigt skönt efteråt.
Solen värmde.
Betongpiren kändes varm mot barfotafötter.

Sen blev det kaffe och hembakad rulltårta .., prat om semesterresor och en telefonpling till Ethel Ericsson på Smedjegatan hemma i Malå. Det är nog 45 år sedan jag slog telefonnumreet till hennes son som gick i min klass, men tänk, jag kom ihåg det lätt som en plätt!

"Du kan hälsa Anders, att nu är det gjort! Nu har jag premiärdoppat mig!" sa jag.

Underbart var det hemifrånprat.


4 kommentarer:

annannan sa...

Wow! Temperaturen?

Jag bespetsar mig på ett möjligt premiärdopp i helgen efter min springrunda om prognosen säger 16 grader och små vågor (som för två veckor sedan, men då kom jag inte på det förrän jag var ute och sprang och varken hade baddräkt eller busskort för att kunna ta mig hem). Just nu säger den 14 och mycket vågor, och drunkna i iskallt vatten har jag inte tänkt mig!

Elisabet. sa...

annannan: å, det var iskallt! Lena trodde på 14 grader, det är nog rätt rimligt .., fasor, så hemskt, men ack så ljuvligt efteråt!

Musikanta sa...

Vilken friskus du är - inte underligt om du får frossa i efterskott...
Jag har faktiskt badat i havet en jul ute i skärgården i mitt tidigare liv, men det var efter en ganska blöt julfest kvällen innan. Skönt var det i alla fall - efteråt...
Ingrid

Elisabet. sa...

Musikanta: nu ska du inte ta det här "bada" alltför bokstavligt .., det handlar om ett tiosekundersdopp, max ,-)