onsdag 14 februari 2018

Genom dagens fönster ...


.... ser jag en av dom tre små ekorrarna som var morgon kommer på besök och förser sig från fåglarnas fröhus. Åååå, så fina dom är! Och om ni låter blicken vandra lite till höger längs grenen, ser ni en till synes lite förvånad blåmes ..., vad är nu detta .., kommer dom här håriga krabaterna nu igen och tar all vår mat!?


En domherre kommer också och hälsar på.
Nej, han visar bara baksidan.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Domherrar är de finaste fåglar jag vet.

Cecilia N sa...

Vi har rådjur som vittjar fågelmataren om nätterna.

Ruta Ett sa...

Här har vi vare sig domherrar eller ekorrar som komemr och äter. Men idag kom en skata och åt från ftet med brödsmulor jag satte ut.

Kattis sa...

Här i närheten byggs det frenetiskt. Sedan det att de tog ner granskogarna ser vi domherrarna ytterst sällan. Innan det såg vi dem dagligdags!

Elisabet. sa...

Evas blogg: för mig är det rödhaken och till viss mån rödstjärten också ,-)

Cecilia N: det tror jag att vi har också, för vissa morgnar ligger det drivor av solrosfrö på marken! Då har nån varit i fröautomaten som ser ut som ett litet hus.

Ruta Ett: skator är trevliga! Här fanns en skata som jag lärde mig känna igen .., och när pv hittade den död bakom vedboden, höll jag på att börja gråta.

Kattis: och tvärtom här, det blir bara fler och fler domherrar här! Här finns ju knappt några granar ..., inte här i närheten i alla fall.