söndag 11 februari 2018

Söndag ...

Bästa kunderna är alltid småttingarna ..., då kan det se ut så här på kassabandet.

En i sanning lättjefull förmiddag.
Besök av friherrinnan .., citronkakebak (men i omvänd ordning) ..., herrarnas skiathlon (bara norrmän på pallen!) och därefter skidskytte (ja, inte så mycket bättre det ..) och harry som har haltar (verkar ha skurit sig på nånting på framtassen, men inte så det blöder) .., nelly som sover i sin bädd .., ett ljus som brinner och snart dags att arbeta.

Ikväll kamperar jag med Erik, i morgonkväll med Annika och på tisdag med Emma.
Sju arbetsdagar kvar innan det bär iväg till Sälen.
Och sportlovet inleds i morgon för västkustbarnen och kanske var det därför vi hade så vansinnigt mycket att göra i kassan igåreftermiddag? 
Nästa vecka är det hallänningarnas tur.

Igårkväll Melodifestival, men den tittade vi inte på och vet knappt hur det gick.
Och imorgonkväll Bron.
Näst sista avsnittet.
Alldeles bombsäker är jag att Henrik blev skjuten och i sista avsnittet är det väl Sagas tur.
Eller så tar hon sig av daga.Med en jungfrus noggrannhet har pv räknat ut exakt hur många arbetsdagar han har kvar, ja, minus tre veckors arbete in på den nya terminen.
Så jag gör minsann en beräkning jag med, allt medan sigge kråååmar sig och har sig och datorskärmen är på väg att tippa omkull inte bara en gång, utan flera.

Ja, så är det här i landet Halland just nu.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag kan rapportera från Mellon: Kommer inte ihåg något bidrag. Totalt profillösa låtar.

Du missade inget.

Turtlan sa...

Säger detsamma. Ingen låt var någorlunda bra.

Anonym sa...

Ha, ha, den gamla devisen "Bygg inte berg på kassabandet"gäller inte småttingar, och tur är väl det. Tror också att de tar livet av Sara på ett eller annat vis i sista avsnittet av Bron. Så att de inte frestas till ännu en säsong.

Elisabet. sa...

Bert och Turtlan: tack, då kan man slappna av!

norbergianblue: Ja, så måste det bli. Vilken serie, om än skruvad till max!

Bloggblad sa...

Jag såg. Röstade på Gardells psalm.

Jag räknade ner ganska länge innan jag slutade jobba. Jag har inte saknat jobbet alls, bara personalfesterna, men eftersom många slutade och skingrades så finns inte det gamla goa gänget kvar. Men vi ska ha efterfest snart, någon har dragit ihop alla "gamlingar" från stans bästa skola och hyrt en bygdegård. Mina små elever var gulliga, men de satt alltid på nålar för att jag inte skulle dra över på rasten...och ofta trodde de att det var roligare i klassen än att gå ifrån och lära sig svenska.

Nu älskar jag tisdagarna då jag jobbar! Härligt att vara med i ett fikagäng igen och jätteroligt med ambitiösa stora elever (de flesta är mycket längre och större än mig).

(För ev språkpoliser vill jag påpeka att det numera är helt ok med "större än mig" - jag har fått påhopp om det ibland: du som är språklärare ....)

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, här är det sällan några vildare personalfester och ofta har jag arbetat kväll då, så jag själv och en till har kommit vid halvtiotiden ,-)
Nu blir det fest på en av sportbarerna - i mars - med bowling till, men då har vi nog besök av dottern, ja, jag får se.

Skönt med "större än mig". Befriande! Jag som är urdålig på grammatik, kan då andas ut lite.