måndag 12 februari 2018

Och här kommer en portion glädje!


Jodå, det finns sånt som värmer frusna februarihjärtan!

En väggmålning, t.ex. Den hittade Barbro i Brämhult! Men det var många glädjeämnen för Barbro; så här fortsätter hon:
"Varannan vecka går jag till en samtalsgrupp i kyrkans regi, och ibland blir dessa möten extra fina. Så var det i onsdags.
Egentligen har vi ett givet samtalsämne som vi skall fokusera på, men det blir ofta samtal om helt andra saker. 
Om Livet. Glädje och sorg.
När jag gick därifrån så var jag härligt energipåfylld och glad. Uppskattar den känslan enormt mycket - att få fyllas av energi. Såsom när man var ung och frisk."

Friherrinnan, hon har skaffat sig nya boots och detta resulterade i stor glädje!
Alla som har rejäla fötter, vet att det kan vara knepigt att hitta rätt storlek!
Nu kändes det sååå bra! säger friherrinnan.
(Skoagenturen finns tydligen i Danmark).

Eva på Frösön .. hade varit på middag hos sin 95-årioga mamma; hon som nästan har uppstått från det döda och som nu är pigg och betydligt kryare. På bordet fanns också ett litet inramat fotografi av Evas pappa, det var nämligen den här dagen för åtta år sedan som han lämnade livet.
Eva - snäll dotter som hon är - lagade maten och hennes mamma stod för efterrätten.

Babsan i Uppsala hade varit på loppis och letat böcker författade av Peter Robinson (en av mina favoriter), nu fattas bara en! (Elisabet skriver: jag hade för mig att just den boken finns här i huset, i pocketversion och nu har jag letat och letat och hittat HUR många Peter-Robinson-böcker som helst, men inte den du letade .., det var ju synd!)

Så här skriver Ulrika: "Veckans bästa var all tid tillsammans med någon jag tycker mycket om och att jag varit utomhus mer än på länge. Och att ljuset äntligen återvänder! 
Och att jag fått in en bra rutin och nivå på medicinerna och därmed får sova bättre".

Båthuspernilla skriver så här: 

Veckans bästa har helt klart varit 4 dagar i Tandådalen med 4-åringen och mina föräldrar. Massor av snö, härligt väder och ett glad tjej som glatt fortsatte öva på längdskidåkningen och älskade att få sina första åk utför. Kul för mig som älskar snö och vinterliv att mon dotter också gör det.
/Båthuspernilla

Och AP hade varit ute på härlig ridtur med 21-årige Gabbe, denne till synes så härliga häst som jag ännu inte har fått träffa och inte fått ge en enda morot!  Och så gladdes hon åt skidåkningen som bidrar med så mycket samhörighet. (Snart stundar nattvasan, då hon och pv ska ge sig ut i nattmörkret och skida nio långa mil, med pannlampa på huvudena och förning i ryggsäcken!)

I Skellefteå skriver ellem:. Mina kurskamrater och jag skulle få besök från västkusten av två andra kursare som längtade efter vinter och skidåkning. Vi skulle ha ätit middag här hos oss på lördagen men det fick bli en ändring i planeringen eftersom vi inte var helt pigga. Nu blev det en annan av kamraterna som fixade det praktiska och jag kunde vara med och umgås ett tag i alla fall. Kul att träffas och mycket att prata om för gästerna hade vi inte träffat på 40 år! Vi andra träffas lite då och då även om det är 13 mil mellan städerna. En trevlig helg med mycket minnen!Den skidsugne fick låna pjäxor och skidor av mig och var ut  i skogen både lördag och söndag. Nu hoppas vi på att vi kan ses igen om några år! ellem

Själv gladdes jag alldeles omåttligt åt ett litet brev från en kille av den yngre sorten - tack Noah -, men också åt skidåkningen (Kallas guldlopp!), rara kunder och härliga kommentatorer på kanal 5.
Ja,  ibland behövs inte mera! 

Tack snälla, rara vänner som bidrog med er hjärtevärme! 
Nu är det måndag .., ni har hela veckan på er att samla glädje!

3 kommentarer:

Rexxie sa...

Finns ett gäng med "En ovanligt torr sommar" hos bokbörsen.

https://www.bokborsen.se/?qa=Peter%20Robinson&qt=En%20ovanligt%20torr%20sommar

Evas blogg sa...

Bokbörsen har det mesta man söker.

Anonym sa...

Tack för omtanke och tips .Bok nu inhandlad från Tradera till ett bra pris. Fler fanns det med budgivning men detta var fast pris och helt överkomligt pris. Nu har jag alla hans böcker det är lycka det
Babsan på jobbet