måndag 31 december 2018

Först av allt ...


Nyårsafton.
Och nu är det uppenbarligen pv:s tur att bli dålig .., han höll på att tuppa av i badrummet, kom in i vardagsrummet - vit i ansiktet - och fick Alvedon av mig .., och nu ligger han i sängen. Febrig och eländig. Men han blir alltid helt utslagen när han har feber.

Tack för tips om spotlights och annat ..., så vänligt av er!

Att arbeta gick bra, men det kändes som om jag varit borta i tre månader, i stället för i två veckor.
Första halvtimmen - med mängder med spel - var jag närapå darrig, sen blev det som vanligt.
Kamperade med Emma som fyllde in kolonial och Hilda som har hand om mejeriet.
Klockan fyra tackade Hilda för sig, jag tog rast och ägnade därefter en timme åt att rensa och fylla på i fruktdisken och sist av allt: att rengöra pantmaskinen.
Skönt, då är det fint när vi kommer i morgonbitti, så kan Pernilla ägna sig åt annat.
Arbetbar från halv nio till halv två.

Pratade med Bodil idag; det är alltså vecka 5, 6 och 7 som två av flickorna ska resa iväg och då som det behövs extrapersonal, ja, men då vet jag det.

Ja, nyårsafton, ja.
När jag var liten stöpte vi alltid ljuskronor på nyårsafton .., pappa hade en särskild liten pyttepanna i järn med långt trähandtag och där lade vi små bitar av tenn och när det smält, tippade man det smälta tennet i en hink med kallt vatten och sen kunde man - med hjälp av hur tennfiguren såg ut - få en aning om vad det kommande året skulle bjuda på. Kanske var det pappa som var uttydare?
Ja, om nu någon trodde på det.
Dom där figurerna stod sedan en tid på spiselhällen i vardagsrummet och vad som sedan hände med dem sedan, det vet jag inte.


(Gammal bild från stängning på jobbet. Pv hämtar .., Peter i charken går till sin bil och Nelly skuttar omkring på lastbryggan och är sååå glad när matte kommer!)

Det var sällan eller aldrig fester hemma just på nyårsafton.
Ofta arbetade mamma ..., vi tittade väl på tv förstås .., såg Grevinnan och betjänten eller nånting annat. Själv känner jag inget särskilt .., ja, att det blir en nystart kanske, men inget annat.
Vi är nog så tråkiga som man kan bli när det gäller sånt här.
(Men egentligen känner jag mig inte tråkig, bara att vi inte är så festprissiga av oss).

Nu ringde nyss min före detta svåger Robert från Arvidsjaur och önskade Gott Nytt År och tackade för julkortet. Vi pratade länge.
Jag tror att det var kring 1973 som han och min syster gick skilda vägar, men deras förhållande har sedan dess alltid varit gott. Varje sommar kommer han ner till Skåne i ett par veckors tid och hjälper dem att renovera huset ute på landet (där bor min syster och hennes dotter, dom har en våning var) och han är så innerligt älskad av dotter och barnbarn.
Och av mig också.
Det sa jag för övrigt till honom.
Snäll och ömsint är han.
Och hade alltid supersnygga fin-skor när han sällskapade med min syster.

Hoppas att ni andra har det som ni vill ha det ikväll; festligheter eller inte.
Kanske lägger jag mig också och läser nån bok, jag ska ju upp och arbeta i morgon.


4 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag har firat tillsammans med Marcus, fast nåt festande var det inte här heller. Vi fikade och spelade kort. Drack ale resp. champagne och såsade omkring i myskläder och raggsockor.
Bara en vanlig, trevlig kväll egentligen. Jag trivs bra med det.

Gott nytt år! :-)

Walkaboutsweden sa...

Ja vi två här hemma är v e r k l i g e n inte heller festprissiga av oss.

Så här blev det räkmackor och spelkväll.

Yngste sonen m fästmö hade köpt ett sällskapsspel som heter "Galenpanna", som de tog med sig hit hem till oss och det var inte alls dumt.

Hade inte de kommit så hade vi gjort ingenting..!

mossfolk sa...

Haha, nä vi är verkligen inte heller några festprissar. De senaste åren har vi firat hemma och tyckt att det var supermysigt. Lite god mat, sällskapsspel och någon film. I år firade vi med en annan familj. Satt runt ett köksbord och pratade precis hela kvällen och hade det precis hur trevligt som helst.

Elisabet. sa...

Ulrika, mossfolk och Walkaboutsweden: kanske bloggare är ett släkte för sig ..., men introverta ,-)