tisdag 1 januari 2019

Nytt år och någon ligger på golvet ...

Ja, nog brukar det gå stillsamt till här i det gula huset - oavsett om det är nyårsafton eller nån annan högtidsdag - men maken till frid och ro har jag väl knappt varit med om.
Fast ro .., nja.

Pv var ju dålig i förrgår och igår var han inte alls i form.
Febrig och allmänt ur gängorna.
På kvällen blev det värre .., då höll han på att svimma i badrummet och hade - enligt egen utsago - lagt sig på golvet med benen uppåt och han hade ropat på mig, men jag hörde inget alls, så där låg han. Nåja, han kom upp förstås (eller förstås ...) och jag följde honom upp ., gav honom två Alvedon och vatten och så gick han i säng vid tiosnåret.
Själv gjorde jag honom sällskap; jag skulle ju arbeta idag och ställde väckaren på sex.

Och helt ofattbart sov jag rakt genom allt raketskjutande (pv däremot vaknade och harry lämnade mig för att känna sig trygg hos husse) och när det väl var morgon, ja, då tog jag harry på promenad i nattsvarta mörkret och det blåste nåt alldeles omåttligt! Jag fyllde på med solfrosfrön till fåglarna (tre matstationer), gav Sigge mat, gosade lite med honom och så fick Harry frukost.

Kollade till herrn där uppe som påstod sig känna sig bättre. Gav honom blodtrycksmedicin och mera vatten och kände mig som Florence Nigtingale. Typ.
Och sen körde jag till jobbet.


Det var jag och Pernilla och titta bara, så fint hon hade fyllt upp i brödskåpen!
Jag tycker verkligen att det är dötrist att överallt i vårt land - eller om man kommer till Tyskland eller Holland eller England - så i större matbutiker är det exakt likadant bröd som hos oss i Sverige!
Perfekt att vi kan baka i butiken, men så  t r i s t  när allt blir lika enjängt som jag själv!

Affären öppnade nio och den första timmen hade vi inte en enda kund.
Då hann jag fylla upp båda kassornas cigarettskåp; säkert tjugofem cigarettlimpor som gick in! Och jag sopade golvet, kollade om där var några postpaket där liggetiden gått ut .., eller om det skulle skickas påminnelseavier och jag bytte ut ATG:s kuponger ..,gjorde fint i kassorna och tog bort lapparna med helgernas öppettider.
Sånt man knappt hinner med annars.

Frukten fixade jag igår, så det var lugnt och Pernilla pinnade på i mejeriet, bakade mera bröd, gjorde semlor, kollade charkkylarna, satte ner det som hade kort datum och allt möjligt annat, ja, löste även av mig medan jag räknade kassorna.

Kom hem vid två och pv var då jättepigg och alert!
När jag passerade Steninge såg det ut som om havet var på väg att störta in över samhället, så höga var vågorna och så mycket skummade det!

Gjorde middag ..., vi har tittat på tv .., pratat om allt möjligt  .., tittat på Allsångsprogrammet ..., (saknar fortfarande Lasse Berghagen som programledare) .., jag har ätit havskräftor vilka var alldeles för lösa i köttet - säkert sönderkokta - och nu stundar helt fria dagar.

I morgon ska vi dra ris från trädfällningen; det allra sista, jag ska putsa fönster och om det inte är halv storm som idag ..., SKA det bli ett dopp i havet!

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Blåser det? Här tar det i ordentligt även om vi bor skyddat i kvarteret. Tänker på stugan hur det är där.

Elisabet. sa...

Turtlan: jo, det har blåst enormt, men har nog lugnat ner sig nu.

mossfolk sa...

Vad skönt att han mår bättre! Svimmande är något jag här ägnar mig åt lite då och då. När vi just flyttat ihop blev han som då var nybliven sambo alldeles förskräckt och bar(!) mig till sängen. Numera är han så van att jag senast efteråt sa lite purket att han kunde väl i alla fall gett mig en kudde och kollat om det blev bättre (det blir det ju alltid, men ändå)...
Lite kul och väldigt galet med havsbad i januari. Hoppas att vinden mojnat till dess!