tisdag 5 november 2019

Summering ....


Så underbart att Harry är pigg och kry igen!
En viftande svans .., nån som kommer med nosen nära ens ansikte .., pigga ögon .., oj, så lycklig man blir! Och det har varit en skön kväll. Räfsade återigen ute på tomten och fyllde ännu en säck med våta löv. Plockade bort sånt som inte ska vara utomhus, tömde några krukor, fäste en presenning över ett antal trädgårdsstolar, gjorde en stor laddning köttsoppa och middag till pv när han kom hem.
Eldade i pannan; fick upp rejäl värme till varmvattnet.
Har - om vartannat - gosat med sigge och Harry.
Placerade en ljusslinga i uterummets ena fönster. Så fint det blev! Nu lyser det upp lite på fönsterbrädan - slingan fick ligga längs efter -.


Har pratat med äldsta dottern på väg till intensivjobbet på KS.
Jo, hon älskar sitt jobb.
Och in kommer knivskurna ungdomar och det är ond, bråd död och död som inte är ond men ändå just död och människor som är så svårt sjuka. Och anhöriga som ska tas om hand. Jag som råkade spärra mig själv vid postens inloggning, ja, men tänk vad jag skulle kunna åstadkomma bland alla sladdar och maskiner och kontrollapparater .., vilken fasa om man gör fel!

Och jag pratar också med lillpojkens mamma i Malmö.
Så mycket glädje! Och snart är den lilles pappa hemma igen, efter månaderna i Mali, i Afrika.
Har även surrat med Torun i Staffanstorp som berättar att hennes arbete nu, det är det bästa hittills. Mängder med kundkontakter - mest norrmän - och pendlingen till och från Köpenhamn ger tillfällen till otaliga mänskliga möten. Hon låter glad, för att inte säga helt euforisk!

Min svägerska i Alingsås ringer också.
Hon har svårt med minnet och säger att hon inte förstår hur fallet hemma gick till, då, när hon slog sig sönder och samman och allt elände efteråt. Alltid när samtalet är på väg att ta slut säger hon "jag älskar dig!" Det har hon sagt så länge jag har känt henne, det vill säga sedan jag var sexton, sjutton år och bodde i hennes lägenhet i Göteborg, tillsammans med den då unge mannen som skulle bli pappa till mina tre barn. Hon var lika snäll då. Inte en enda gång på alla år har vi varit osams.


Så ringer Sonja.
Nja, hon vet inte riktigt om hon kan följa med till Lilla Napoli på fredagkväll, tillsammans med friherrinnan , men vi försöker att övertala henne. Så där är det ofta med den rara Sonja .., att hon har svårt att bestämma sig. "Och inte är väl jag nåt trevligt sällskap ...?" säger hon och vi protesterar.
Hon låter trött.
Fina, fina Sonja.

Pv arbetar och står i ..., har varit provvakt hela dagen och det har varit långsamt, tycker han. I morgon är en vanlig dag. Matte, naturkunskap. Då cyklar han. Själv ska jag fortsätta med tomten .., jag ska hämta hem ljung och enris och göra lite fint och fixa det sista i växthuset.

Jag tänker att livet känns så bra.

Inga kommentarer: