torsdag 7 november 2019

Den där utmaningen ....


... att visa sju bokomslag - böcker man älskar - ja, det här blir det sjätte bidraget.

Nej, jag kanske inte älskar just den HÄR boken av Torgny Lindgren, men den jag verkligen tänkte på, den hittar jag inte. Vilken det var? Jo, Norrlands akvavit. Den där underbara berättelsen om den forne predikanten Olof Helmersson som återvänder till Nedre Avabäck i Västerbottens inland och nu för att "av-frälsa" dom tidigare församlingsmedlemmarna, vilka han en gång i tiden ledde till salig frälsning.

S o m   jag älskar den boken!
Inget går som herr Hlemersson tänkt sig!

Och Torgny Lindgren, han är verkligen en stor favorit hos mig.

3 kommentarer:

cruella sa...

Jag älskade också Norrlands akvavit. Lindgren över huvud taget. Fantastiskt språk och gestaltning. Har du förresten läst Karin Smirnoffs Jag for ner till bror och Vi for upp med mor? Inga muntra berättelser precis men ack så drabbande.

Elisabet. sa...

cruella: Ja, håller med om allt när det gäller Torgny Lindgren. Och lite hör jag min pappas röst, då, när han pratade med nån från sina barndomstrakter, i Kalvträsk. Och jo, jag har läst Karin Smirnoffs första "Jag for ner till bror" och tyckte väldigt mycket om den (för att inte tala om omslaget!). Undrar var jag har den? Jag undrar om inte min syster fick den? Den andra har jag missat. Tack för tipset.

cruella sa...

Den andra kom helt nyss. Och omslagen är jättefina - detaljer från Helmer Osslunds Norrlandsmåleri, det såg jag direkt. Utställningen på Åmells galleri här i stan förra året var fantastisk. Kolla upp honom om du inte redan känner till!