lördag 9 november 2019

På Mekonomens parkering ....


För en tid sedan agerade friherrinnan sömmerska och bistod mig när det gällde att få ordning på yllekappan, den som jag en gång fick överta av henne och som tack för detta, utlovade jag ett besök på Lilla Napoli i Falkenberg. En pizzeria av det mer annorlunda slaget (helt klart en underdrift). 

Friherrinnan är ju en kräsen madame när det gäller mat och jag tänkte att det här kommer måhända inte att falla henne i smaken, men se, det gjorde det! Underbart! 

Jag är ju den mest enjängda människan på jorden (nej, pv slår mig!) och valde därför pizzan med sardeller och jag vet ingen pizza som är så himmelskt god! 


Det var knökfullt med människor nu när partytältet (det som finns sommartid och fördubblar ytan för bord och gäster) och varmt förstås .., men oj, så gemytligt (jag börjar låta som en väckelsepredikant, hör jag)! Personalen är - håll i er - underbar! 

Ja, men det blev en trevlig afton/kväll, om än kort, ty det var många som stod och väntade på att få ett bord. Allt är spartanskt. Lamporna är gjorda av större plåtburkar som en gång innehållit tomatsås eller i alla fall tomater .., och så här schangdobelt ser taket ut.

På väg hem berättade pv att där väntade en överraskning. 
Jag förstod ingenting. 
Men vilken härlig sådan!! Äldsta dottern, "Doktor Böhlander" hade då kört ner från Stockholm tillsammans med hunden Charlie och nu sover hon gott i gästrummet (det som vi kallar för Gunnars Rum, men Gunnar har ju lyst med sin frånvaro i många år nu, så snart får det heta Marias Rum.

Nu är det lördagmorgon (om ni möjligtvis har tappat räkningen på veckans daga). 
Pv har stekt ägg och gjort sig klar för en halvdag i Skallkrokens hamn, där det idag är bomupptagning. Och jag tänker ta mig en titt i Annies Gård där det är julmarknad och kanske får jag med mig dottern, vi får väl se. 

Ajöken, sa fröken.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Kul med överraskningar.

Och vill du ha en till, så lyssna till Tankar för dagen, idag.

Anonym sa...

Åh, blev lite tårögd när jag läste om Maria och Charlie. Kan väl inte finnas underbarare överraskning?
Hedgrenskan

Turtlan sa...

Trevligt! Men jag missade vilket rum du menar? Det vi sov i?

Hoppas hon inte hade lika bedrövligt väglag som det var häromkring igår. Stora o små bilar i diket lite överallt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag såg det av en händelse på morgonen när jag skulle leta efter nåt program i P1. Kul!! Såååå kul för honom! Och bra som alltid. (Tankar för dagen - Sven Teglund -).

Hedgrenskan: ja, så roligt det var! Idag har vi vandrat längs havet och ätit Marabou helnöt, men inte samtidigt. Snart vankas lammkött och ugnsrostade grönsaker och ett för mig helt nytt rött vin. Spännande.

Turtlan: nej, rummet här nere i hallen! Är man två eller fler gäster, då får man det större rummet med egen toalett ,-) Och nerresan hade gått jättebra. Vinterdäcken på, men det är ju inte alltid det hjälper.

Turtlan sa...

Bra med ett pensionat med olika rumsval. Med eller utn trappa, olika utsikt och antal sängar ;-)

Elisabet. sa...

Precis! ,-)