torsdag 6 maj 2021

Dagens fönster ....


... finns förevigat i det blå albumet som var mammas och bilden togs under hennes tid som hembiträde hos en provinsialläkare i Anderslöv. Det var i början av fyrtiotalet.

På andra sidan vägen bodde familjen Jönsson och deras dotter Ingar och mamma blev goda vänner  - livet igenom faktiskt -.  Ingar var rödhårig, arbetade som telefonist i Malmö och hade världens underbaraste skratt!

Nu brydde sig mamma inte så mycket om fönster .., men däremot förevigade hon "Tant Jönssons vackra amaryllis" och inte hade väl mamma - då bilden togs - kunnat drömma om hur utvecklingen skulle te sig och att hennes då ännu ofödda dotter, åttio år senare, skulle lägga in den bilden som ett "Dagens fönster".

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Sen att den där dottern skulle knattra på något som heter Dator eller ibland Padda hade hon nog ingen aning om!!!

Ännu mindre att man tog kort -fotade- med en telefon utan sladd.... å skickade iväg härligheten var man än var.

Konstigt folk det blev av de där på 2000- talet.

Elisabet. sa...

Turtlan: Inte då i alla fall! Men dator hann ju som äldre uppleva (hade ingen själv) och mobiltelefoner (hade hon heller ingen vad jag minns), men hade man berättat om allt detta för henne då när hon var i Skåne, hade hon nog tänkt att nu är det färdigt. Eller som pappa brukade säga ... nu är det kokta fläsket stekt :)