fredag 7 maj 2021

En ännu bättre dag ...


Bilden: där bor Birgitta - i alla fall sommartid - en så rar granne, änka sedan några år tillbaka. Huset - som är utbyggt - har liksom pv:s och huset på nästa bild, alla tillhört det före detta godset Stora Stensjö, ja, varit arbetarbostäder.

Det är nästan ofattbart hur fysiskt pigga vi har varit idag, ja, det är obegripligt hur det kan svänga så mycket - fram och tillbaka - från ena dagen till den andra! 
Men idag .., å, sicken glädje!

Nästan hela dagen har tillbringats utomhus och pv har i söderslänten sågat ned såväl sly som tonårsgängliga lönnar, ja, även körsbärsträd .., och i morgon åker även någon spretig ek. En hög buske kallad brakved - helt ny för mig - ska också fällas. 

Nu fick vi stora mängder med ris och ved och riset får vi åka till Falkenberg med på söndag och veden har pv redan kluvit (klyvt?) med den nya motorsågen (batteridriven, helt fantastiskt vad den klarade av innan batteriet skulle laddas!). 
Ska ta före-och-efterbilder, så får ni se skillnaden. 

När man kommer ut från vår ytterdörr så har man gräsmattan och en brant slänt framför sig. Det är den senare vi nu ljusar upp rejält och plötsligt känns tomten större. 
Luftigare. 

Ser ni dom mörka molnen på första bilden?
Så är det nästan jämt. Inåt landet regnar det .., här är det uppehåll.


Och så åt andra hållet ..., en ljusblå himmel! 
Inte minstas regndroppe fick vi, bara solsken ..., och även om det inte var extremt varmt, så var det skönt. 

Även det här huset har alltså illhört Stora Stensjö (det vi kallar för Polska Ambassaden, vilket numera står tomt) och det är inte utbyggt, så även pv:s hus såg ut så här från början, då, när han 1987 köpte Ejdervägen 7. (Framsynt av honom, som då var ungkarl.) 
Här, i det röda, bor Anneli. Hon arbetar på en norsk oljeplattform och därför inte är hemma så ofta.

Nu rök fjädern, nu är jag trött! Over and out!

Ps. Och så håller vi tummar och tår för Darling Rexxie som blivit opererad i sin enda kvarvarande njure - den fått ovälkommet besök av maligna tumörer -! Lägg därtill att han på sjukhustallriken serverades korvgryta med - håll i er! - broccoli, vilket tydligen är det värsta han vet. Aj, aj. Ds.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jag kanske flyttar till Stensjö en dag. Haverdal börjar bli så exploaterat.

mossfolk sa...

Så fint med en stenmur! Och roligt med hus som har en historia.
Krya på dig Rexxie, om du läser här 💐

Elisabet. sa...

mossfolk: det är grannen Ingers och jag ÄLSKAR den.

Rexxie sa...

Tack! Ordningen är återställd och broccolin är undanpetad! :-)