lördag 8 maj 2021

Lördag förmiddag i landet Halland ...


Då tar pv harry på långrunda och jag fixar frukost. Inget märkvärdigt. Två kokta ägg (vilka blev helt perfekta, i alla fall mitt och kanske för att jag helt glömde att hålla koll på tiden), pv:s hembakta bröd och likaledes hemkokta björnbärsmarmelad till osten, två små till hälften fyllda glas med 1. blodgrapejuice (vilken spetsas med pressad citron) och 2. vanlig apelsinjuice. Pv föredrar glas nr 2. Och så kaffe, respektive te. 

När jag dukat fram och gjort klart, gick jag ner för att hämta DN. 
Och se .., där borta i kröken upptäckte jag Harry och Husse!


Därefter blev det lördagskrysset i ovan nämnda tidning. 
Det finns helt enkelt inte ord nog för att förklara den glädje det är, detta att hjärnan åter har börjat fungera! Först kom - skratta inte! - plu-numren .., (förmodligen det viktigaste i min tidigare tillvaro), sen började jag läsa böcker igen .., och titta på filmer .., memorerade grannarnas namn .., antecknade .., och plötsligt fungerar det! 

Igår var det som en porlande bäck av ord som tjoppade fram när vi höll på med Fredagskrysset vilket löstes så geschwindt (det var också ovanligt enkelt) och idag blev det samma sak med morgonens korsord! 
Om ni bara visste hur lycklig man blir! 
Det är inte den vanliga känslan att "jaha, så var det gjort!" , utan mer att man börjar känna igen sig själv. Som att man tar sig ur ett mörker. Som att se "ljuset i slutet av tunneln" - eller egentligen mera att man kommit ut i ljuset! 
Tack vad-som-helst! vill jag utbrista.


Egentligen finns så mycket som jag vill skriva om .., filmer jag prickat för och vill se .., böcker jag vill läsa .., jag har till och med legat på soffan och läst "Båtliv" och "Trossen", två facktidningar som handlar om just båtar och livet på sjön. 
Veckorna efter sjukhusvistelsen, tappade jag totalt sugen på allt vad båtar hette, även pv:s.
Stackars pv .., han undrade nog hur tillvaron skulle te sig framöver?
Nu känns det bättre! 

Och nu längtar nog herr pv efter elvakaffe som snart blir halv-tolv-kaffe.
Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Vi hojtar Hurra härifrån!!! Kroppen har en läkningsförmåga som vi bara tackar och tar emot.

Båtliv och Trossen. Precis som här då. Vi har gått med i Kryssarklubben också så i veckan kom den tidningen också.

Båtnördarna i Sola stan ❤️

Anonym sa...

Ser jag galet, eller är det en liten hund nedanför stenarna på sista bilden?
Förresten såg du filmen på svt 1 ikväll med Helen Mirren? Den handlade ju om en tavla av min absoluta favoritmålare; Gustav Klimt. Och det var länge sedan jag fick gråta till en film, det är så himla skönt att gråta till film.
Kram på er alla i det Gula huset / Anne i Mantorp

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag är sååå fascinerad över hur kropp och själ liksom .., ja, vecklar ut sig eller .., ja, kanske så? Hur man riktigt KÄNNER att det går åt rätt håll, det är så underbart och befriande så det är inte sant!

Anne i Mantorp: nja, jag var tvungen att kolla noga .., det ser nästan ut som en liten hund, men är nog resterna av en stubbe. Roligt att se ditt namn här! Kram tillbaka!