onsdag 6 oktober 2021

Det är ju underligt ändå ....


... eller kanske inte, att vissa dagar känner man redan när man vaknar att lusten och orken liksom inte har kommit på plats! Eller än värre - dyker inte alls upp -! Så var det i morse och så är det ännu. 


Nåja, tog mig samman, hämtade sekatören och gick ut och rensade i rabatten, den mot havet till. Vissnade luktärtestänglar rycktes upp .., jag försökte så gott det gick att få bort ogräs som olovandes hittat bra ställen att gro på .., jag klippte ner schersminen som brer ut sig nåt hemskt och med fingervantarna på åkte även brännässlorna upp
Bilden: hos pv slängs inte gamla redskap, tro inte det.


Ringde sedan min syster i Skåne som berättade om hur oändligt mycket man kan sakna en dalmatiner som var världens snällaste .., och om alla rutiner som följdes och nu är det bara  tomt. 

Efteråt ringde Eva på Frösön och ville veta hur det hade varit för min del med smak, - och lukt under eller efter covideländet och det känns så skönt att prata med någon som har varit med om samma sak - eller värre är det säkert för den rara Eva -. Hon har ju dessutom sin underliggande cancerdiagnos.


Herr fotograf  Linus Sandgren. 

Hur James Bond-filmen var, undrar kanske någon undrar?
Jo, alldeles för lång och alldeles för många häftiga biljakter och hundra gånger fler dräpta än i lilla Midsomer och mest besviken blev jag över slutet. 
Bäst var ett avsnitt där mr Bond befann sig på Kuba och kvinnan som spelade agent där - Ana de Armas -, hon var underbart bra! Såå charmig! 
Ben Whishaw som spelar supernördig it-tekniker och mer än så, var också sååå bra!)
Av fem fiskar får filmen ynka två. 
Kan säga att pv tyckte att den var mer sevärd än så.

Men .., fotot var helt suveränt! 
Döm om min förvåning när jag upptäckte att det är en svensk - Linus Sandgren - som står för den biten! Oj, så många priser han tilldelats när det gäller fotot i olika sammanhang! 
Bilden här ovanför är från 2017 då denne Linus tilldelades en Oscar för bästa foto - då för filmen La la land. Den bilden togs i sin tur av Jeff Lipsky.

Ajöken, sa fröken! Nu ska jag gå på promenad med Harry. 
(Och igår hallucinerade jag efter mat som jag inte ätit på länge. Korv med bröd, palt, pizza, mackor med jättemycket ost på, varma mackor, parisare, ja, allt så onyttigt som möjligt helt enkelt!)

Inga kommentarer: