söndag 3 oktober 2021

I ottan ...


Lite har tillvaron tippat överstyr. Eller mer som slagit en kullerbytta. 
Numera är jag omåttligt kvällstrött och somnar ofta vid åtta, halv nio på soffan, men det gör ju inte så mycket. Skillnaden är att pv får sitta ensam i vardagsrummet om kvällarna. 
Och har jag tidigare varit morgonpigg, är det förstås än värre nu. 
Redan vid tre, fyra går den inre reveljen! 

Då är det tur att radion finns.
I synnerhet P1. 
Lyssnar till reprisen av gårdagens Naturmorgon i P1 som jag verkligen tyckte var intressant och som handlade om Fyledalen, några mil från Ystad. Och vilken underbar röst en av dom medverkande hade; jag tror att den tillhörde reportern Erik Kohlström. (Kommer ihåg när jag låg på sjukhuset och då lyssnade på ett annat Naturmorgon-program, det var från Norrbotten och jag kände samma trygghet när jag hörde den programledarrösten!). 


Denne reporter (alltså gårdagens) är tydligen också illustratör och barnboksförfattare. Här en bild från nätet med hans alster.

Därefter var det dags för Ekots lördagsintervju, nu med Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar och programledare var som vanligt Monica Saarinen. Det kan inte vara enkelt att ta vid efter Jonas Sjöstedt och jag tycker att det i mycket kändes som ..., ja, jag blev besviken över Dadgostars sätt att svara på frågorna. Här en länk till programmet.

Intressant fann jag däremot Vetenskapspoddens diskussion om möjliga Nobelprismottagare, men hela programmet hörde jag inte, då jag skulle fixa frukost medan pv tog Harry på morgonrundan. Ska ta resten ikväll. Här är länken om någon är intresserad.

Nu är klockan halv nio. I fåtöljen sitter pv och läser DN ..,  Harry sover på soffan och det blåser ute. Kanske ska vi idag äta lunch tillsammans med Sonja på Haverdals golfkrog, men det är bara kanske. Ungefär så är det. 

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och apropå program så mejlade jag SVT nyss och ifrågasatte iden med att starta 2 brittiska serier efter varandra ikväll. Och efter dessa sänds fortsättningen på utmärkta finska serien "Frakt".

Varför denna anhopning.

Play finns ju förstås, men .....

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det låter ju lite väl mastigt. Men då vet jag vad jag ska kolla på i alla fall. Tack för tipset.

annannan sa...

Tack för tipset! Naturmorgon är fint, och det är inte första gången de är i Fyledalen. Fast jag tyckte det var en jädrans massa om bärfisar och lingon och rätt lite från Fyledalen!

Elisabet. sa...

annannan: och tydligen väldigt roligt det här med bärfisens namn ,-)

Anonym sa...

Så vackra rogivande bilder, både klipporna med gräset som speglar sig och abborrarna! Blir så glad av att se dem.
Biggan