tisdag 5 oktober 2021

En vanlig dag ...

Lite ovant är det ändå att pv är ledig fem dagar på raken, innan det vankas arbete torsdagar och fredagar. Idag hände det som inte händer så ofta; han tog sig an sitt rum där han sover och där det allt som oftast råder mer än kaos, men idag alltså ..! Hade vi haft en flaggstång och en flagga .., vet jag vad som hänt.

Annars följer vi någon slags rutiner. Han tar morgonrundan, jag förbereder frukost till oss alla (även harry, sigge och fåglar/ekorrar) och sen delar vi liksom upp oss. Det blir långpromenader, alternativt rullskidåkning och han tittar på aktiekurser och jag skriver mejl till min syster i Australien. 

Idag ännu ett besök i Skallkroken. I sin segelbåt stod A och hans kompis och dom hade varit ute och försökt få fatt i sex hummertinor som seglat iväg, men det blåste så mycket så det var bara att vända om in i hamnen. Och medan vi drack kaffe och tittade ut över alla båtarna (dom flesta ska upp på lördag) såg vi en motorbåt med två orangeklädda män ge sig ut .., dom skulle väl förstås ta upp sina tinor. 


Innan man kommer till en hamn, gäller det att hålla rätt kurs. Då är dom här ensmärkena viktiga att få syn på! Oj, vad jag hade bekymmer i början, men nu har jag lärt mig. 
Om det är någon som funderar vad det handlar om .., (det är alltså att komma rätt in i farleden), så kan man få en ganska krånglig förklaring här.


Under promenaden i morse såg jag hur många bestånd av renfana som helst! Oj, så fina. Som små knappar. 
Kommer ihåg att jag hade en ljusblå bomullskofta när jag var kanske sex, sju år och knapparna på den koftan, dom påminde lite om dom här små blommorna.

Ja, det var allt. 
Klockan fem ska vi vara på plats på Röda Kvarn - biografen i Halmstad -, men ännu finns tid för annat.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Renfanan blommar lika fint här, fortfarande.

mossfolk sa...

Renfana var länge sedan jag såg. Undrar om det inte växer häromkring eller om jag bara inte har tänkt på det…

Bert Bodin sa...

@ mossfolk

Renfana finns i hela landet, så den borde finnas i ditt område också. Torra vägslänter och dikesrenar tycker den om.

Elisabet. sa...

Bert och mossfolk: jag tycker sååå mycket om renfana! Brukar ta sax med mig och klippa till buketter som står sig så länge!