torsdag 7 oktober 2021

Jovan och boken och lite annat ...


Alltså helt ärligt vet jag ingen programledare som jag tycker är så bra som Jovan Radomir, han som för evigheter sedan var hallåman hos SVT och nu leder Gokväll. Den mannen utstrålar så mycket värme och verkar uppriktigt intresserad av sina gäster! 
Igår i boktipset - som gavs av Johanna Lundin - fick vi tittare tips om den här boken och den gick förstås rakt in i mitt hjärta! 

Jag har ju verkligen varit arbetaklass rakt av och sannerligen arbetat med min kropp och oj, så mycket stryk den har tagit! Och jag blev så rörd när Johanna L. berättade om boken, så det tog inte mer än några minuter så hade jag beställt den och i morgonbitti ska den komma hem hit. Vilken glädje! Författare är Annica Carlsson Bergdahl och bilderna är tagna av legendariska Elisabeth Ohlson. Här finns en länk med lite mer fakta om boken.
(Kvinnan på bilden vittnade om glädjen och stoltheten när hon ser brandmän i sina jobbarkläder, för det är just sånt hon sysslar med - att tvätta, alltså -).


För övrigt? Soligt och fint ute idag. Förundras  s t ä n d i g t  över hur kraften varierar mellan dagarna! Ena dagen känner man sig oövervinnerlig (nåja ...), nästa dag är det precis motsatt känsla. Nåja. Den som följer Elin Kjos på Instagram skäms att ens nämna ordet "trötthet". Vad är denna människa gjord av? 

Och om en timme får världen veta vem som fått Nobelpriset i litteratur. Det torde väl vara någon man aldrig hört talas om. Spännande!

4 kommentarer:

bettan sa...

Instämmer med dig. Jag blev också intresserad av boken. Den kommer jag införskaffa. Jag gillar Johanna Lundins engagemang och jag tycker hon är lysande som boktipspresentatör.
Tänk så olika det kan vara och vad det är som slår an hos mig, eller det totalt motsatta. Jag avskyr Monica Lindgren. När hon ska presentera boktips stänger jag av ljudet. Beskäftig, gåpåig och allmänt jobbig. Hon avbryter dessutom och babblar stup i ett när programledaren intervjuar någon annan gäst.
Du vet det är ett antal kvinnor jag inte tål. Jag vet också varför jag inte gör det.

Elin Kjos ja. Hon har en fantastisk inställning till sin kropp och livet. Men vet du att jag, liksom en del andra, kan ibland känna oss provocerade. Eller är det kanske avundsjuka? Hon sätter sig upp emot döden med en fysisk och psykisk styrka som inte är allom givet. Hon själv är mån om att man inte ska jämföra sig med henne. Tyvärr är det ibland lättare sagt än gjort. Hur som är hon fighter som sprider hopp.
Tänk om "inställningen" alltid kunnat vara det avgörande.

Elisabet. sa...

bettan: tack för härligt långt prat! Jag har också svårt för M.L., kanske för att det bli så mycket flams. Och ja, säkert knepigt för andra med samma diagnos som inte kan uppbåda samma jävlar-anamma och där det kanske inte heller hjälper. Måhända känner man då ett enda stort misslyckande? Man kämpade inte tillräckligt

WalkaboutSweden sa...

Jovan - han är fantastisk!

Elin Kjos OTROLIG!

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ❤️❤️❤️