måndag 4 oktober 2021

Vecka 40 ...


Längre och längre tar jag mig och snart utan bekymmer alls. 
Vilken oändlig glädje! 
Idag Kvarntorpsrundan som är den längsta hittills och ja, jag vet hur omåttligt intressant det är att ideligen höra om ens promenader .., jo, jag ska försöka hushålla med just den biten.


Vindstilla ute. 
Mängder med får i hagen upp mot åsen och nästan alla står bredbenta och kissar när vi närmar oss .., dom blir väl lite nervösa. 
Just här vid stenen ser och hör jag ett fågelsträck på väg söderut. 
Höstkänsla.


Ännu finns några små blommor som förgyller ens tillvaro. 
Den här, till exempel. 
Ser också små blåklockor, renfana, röllekor och andra som jag inte blivit presenterad för.


Som den här solstrålen!
När just den här bilden tas lyssnar jag samtidigt till P1:s nyheter från mobilen och det handlar om trafikolyckan där konstnären Lars Wilks mötte döden, men inte bara han. Och jag tänker att någon har förlorat två kollegor och hur det ska kännas och tänk, bara tänk .., känslan hos kollegorna som kom just efteråt! 
Det är vad jag tänker på när jag vandrar vidare mot Kustvägen.


Väl hemkommen upptäcker jag att huset är tomt, men dörren olåst förstås. Det visar sig att pv har givit sig av på rullskidor och i nästan två timmar blir han borta (någon längtar tills det blir Vasalopp ...), men sedan blir det kaffe i termos ., jag gör små mackor och så svänger vi förbi Harplinge och köper solrosfrön och pv firar kanelbullens dag med ett inköp från Börjes konditori och så tar vi sikte på hamnen. 

Säcken med frön gick upp i pris från 169:- till 399:- och jag frågar butikschefen på Lantmännen hur i fridens dagar detta går till?
Enkelt! säger han. 
Allt handlar förstås om tillgång och efterfrågan. 
Det är Ungern som är främsta leverantör av solrosfrön och förutom att frakterna blivit mycket dyrare, så har vi haft pandemi och människor har hållit sig hemma och matat fåglar som aldrig tidigare! Det är knappt att det går att hitta 20-kilos-säckar längre! 
Just därför kan leverantören höja priset alldeles omåttligt.
Jaha, det borde man ju begripit.


Och så Skallkroken.
"Men jag då ..., får jag inget?" tänker Harry. 
Jodå, han fick också.
Detta var efter badet. 
Pv avstod dopp, men inte jag. 
Och jag tänkte på väg ut till vattnet att kanske är nu detta min sista stund, men tänka sig, det var det inte!! Vilken lycka! 

Annat man tänker på. 
Att friherrinnan nu känner sig nästan som förr - sååå mycket bättre - och att vännen i Trelleborg så oväntat förlorat sin storebror.
Hullerombullerlivet.
Förstås.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ojdå!
Jag får ta och arbeta om fågelmatningsbudgeten, tror jag. Det blir en dyr vinter.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det blir ju svindyrt!

Anonym sa...

När livet vänder är det sååå mycket värt att det finns en vän att prata med.
Hedgrenskan

Turtlan sa...

Här är det måndagkväll och inte stentrött efter jobbet! Så jag passar på städa klart samtidigt som jag lyssnar på senaste podden från Värvet. Dagens gäst är Carina Bergfeldt. Klart lyssningsvärt! ! Nu ska jag ta mig an golvet.

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: så sant! Så sant!

Turtlan: Värvet har jag missat, men jag känner ju till podden. Lyssnar du ofta till den?

Turtlan sa...

Av och till när det t någon intressant gäst. Hittade dit förra hösten ungefär. Lyssnade ikväll den senaste med Carina B. I förra veckan Petter Stordalen (fulldoserad med norska). Som exempel. Tycker han som leder är lugn och låter gästerna ta plats. Avbryter inte så ofta tex. Bara lite reklam också som går att skutta över.