fredag 8 oktober 2021

Nån slags resumé ...

Idag har den här mannen namnsdag - det är nämligen Nils som ska firas - och jag har på Ankaret köpt nånting som han kommer att gilla skarpt! Grattis Nils! 


Och förutom att jag har besökt affären, så har jag varit i Skallkrokens hamn och tittat på när det var dags för båtupptagning. Den här skönheten skulle dock inte tas upp, utan fick bida sin tid vid bryggan. 


Men här är en som är på väg att dingla i luften! Kranföraren var nog tämligen ny i "gamet", ty när han och hans boss tog kafferast  hörde jag den förre nämna nånting om "ångestfyllt" och det förstår jag mycket vill .., fy sjutton för att hantera stora segelbåtar på rätt sätt! 


Tidigare på dagen en promenad med Harry - det blev Johanssonrundan -. 
Inget regn .., men rått i luften. 


Och jag upphör aldrig att förundras över att det hela tiden finns nånting att föreviga. 
Hur allt ständigt förändras.


Och när jag snart går på ny promenad med Harry, då SKA jag ha en sax med mig och plocka en bukett renfana att ha på bordet inför helgen! För mig är det lika vackert som den dyraste bukett med rosor.


Sist av allt något som fick mig att omgående må illa. 
Vi fick ingen DN idag, men väl Göteborgs-Posten  och där var en artikel som berättade om när sex unga maskerade misshandlat några jämnåriga på och runt Frölunda Torg. En av dom jagade hade i panik tagit sig på en spårvagn, men det hjälpte förstås inte. 

För mig spelar det ingen som helst roll om förövarna heter Andersson, Nilsson eller något utländskt namn, jag blir galen på sånt här! I Lycksele såg jag ett gäng tuffa till sig och spöa en ung kille och jag var så upprörd så jag visste inte till mig; det här att ett gäng ger sig på yngre eller någon som inte har en chans att försvara sig .., ååå, det är så fegt! 
Och i förlängningen tänker jag att .., om det hade varit en tonårig Edvin eller Elliot som utsatts för detta .., eller om det hade varit min egen son i den åldern! 

Pojkarna som utsatts för den - enligt artikeln - grova misshandeln, vågade inte vittna, vilket jag mycket väl kan förstå och förövarna dömdes till bland annat samhällstjänst. Jag undrar just vad den "samhällstjänsten" består av.

Inga kommentarer: