tisdag 5 oktober 2021

Nånting annorlunda ...


Var gång jag den senaste tiden besökt Lantmännen i Harplinge har jag häpnat över dom nya hyreshusen som allt eftersom har dykt upp. Jag förknippar Harplinge med småhusbebyggelse, vackra trädgårdar, ja,pyttigt, helt enkelt. Och så dessa hyreshus nära Lantmännen! 

Men oj, så fint det blir!! 
Måttligt lyckliga är väl grannarna vilka bor i hus och får den här utsikten, men dom fyrtiofyra hyresgästerna blir kanske desto gladare! 

Byggare är Lynghusen (lyng = väl ljung) och här finns en länk så kan man se hur det kommer att se ut! Titta bara!


Vackert var det även igårkväll när jag gick nere vid havet. Pratade just då med Irene inte långt hemifrån (hemifrån-hemifrån) som hade fått en påse ekollon med posten - inspirerad av Mari Fribergs försök med små ekplantor i kruka -. 

Det blev en stunds prat och jag märker tydligt hur min egen dialekt förstärks nåt hemskt, när det blir surr med någon västerbottning. 

Har precis nu också telefonsurrat med min namne på Söder i Stockholm. Hon hade mig som bollplank när det var dags för knäbyte på Sofiahemmet och efter att ha haft ett mindre elände under en månads tid - just efter operationen - har nu även hon fått ett nytt liv. 
"Men inte är du då något föredöme, du som vinterbadar och har drabbats av allt möjligt i vår!" sa hon skrattande. 
Nej, att bada kallt hjälper nog inte mot vare sig covid, handledsfrakturer eller annat. 
Men den mentala hälsan är - åtminstone för mig - minst lika viktig. 
Här en länk till några irländare som skådat ljuset ,-)

En fin tisdag önskar jag den som tittar in här och allra helst om du heter Bror. 
(Minns den s.k husletarmannens föräldrar, dom hette Bror och Syster. Helt otroligt! Och en målare med bara en arm, fanns i trakten av Malå. Han målade vår hall.)

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Så kul att du (och länken) visade upp de nya husen.
Tänk att det finns n å g o n som bygger annorlunda mot den nuvarande normen med stora betongelement.
Bara en sådan sak som fasaddetaljerna. ♥

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ja, jag blev så paff när jag såg hur fina - och annorlunda - dom blev, nu när dom börjar bli mer färdiga! Hoppas att detta på fasaden håller sig fint.

Anonym sa...

En kiropraktor rekommenderade mig att bada i älven mot inflammation på div ställen! Jag tog kalla havsbad så länge vi var kvar i stugan, men nu får det nog bli kylbalsam istället. ellem

Elisabet. sa...

ellem: intressant! Tyckte du att det hjälpte?