söndag 17 oktober 2021

Helgdag ....


Igår hos Ecke och Britt. 
Visade den här bilden för Britt som tittade och sa .."men så fin trasmattan är på bilden!" och jag sa att nu var det ju inte direkt trasmattan jag ville visa, utan hur fin Ecke var ,-) 
Det är så svårt för honom att orientera sig i sommarhuset och detta är ett bekymmer förstås.

Lite snett till höger om Ecke skymtar Harry. 
"Är Harry med ..? Har ni tagit med Harry ..?" är den ständiga frågan från herrn i huset. 
Jo, han är med och går fram till Ecke och blir klappad på sidan ..., "klapp-klapp-klapp" och "Du är fin du Harry .., jaaa, du är en fin hund!" säger Ecke. 


Här sitter herr och fru Bengtsson och skrattar åt nånting som  jag inte kommer ihåg vad det handlade om. Gifta i mer än sextio år. Båda f.d. lärare. Britt från Nässjö och Ecke från Ystad, men det kommer ni kanske ihåg? Britt har alltid en sån här scarf i håret! 

Att sitta vid ett köksbord och dricka kaffe med människor man tycker om .., vilken glädje det ändå är! Vårt eget köksbord står alldeles nära dörren till hallen och det är trist .., jag vill liksom "gå in till ett kök" och det ska vara välkomnande och varmt och ombonat. 
Kanske kan man ändra det så småningom? 
Hos Bengtssons var det tio plusgrader i sommarhuset, det är därför dom var så rejält klädda.

Igår på Instagram frågade jag vad läsarvännerna hade för planer inför dagen? Det blev många svar och det gör mig så omåttligt glad .., det är som att spankulera omkring i vårt avlånga land och få ta del av andra människors liv. 
Så här skrev t.ex. Solveig i Dalarna (hon är från Arjeplog egentligen, i Norrbotten och var det inte Arjeplog som vann Världens-Barn-insamlingen när det gällde bidrag per person?). 


Bilden från Solveigs fotobok. Hon är en synnerligen kreativ människa. 
Så här berättade hon igår och ja, jag har frågat henne om det är okej att visa det här.

"Fick min nya madrass levererad, den är tillverkad i Dalarna! Wasabedden i Älvdalen!! Nu ska jag fylla på fågelfrö. Så skottkärra fram och resterande uteblommor får skjuts till en kompost/jordhög. Strålande sol, 4 plusgrader. Ikväll kommer Ronja (hennes älghund) hem efter älgjakten. Längtar. Då är alla fyrbeningar hemma. Sexton tassar. Ha det gott!"

Tack Solveig! (Som för övrigt berättade att hon numera deltar i en skrivarkurs på distans och hur roligt det är!)

Inga kommentarer: