torsdag 21 oktober 2021

På vift ...


Lite norrut, till Ugglarp. 
Nej, inte visste jag att brysselkål ser ut så här, ja, i vad jag förmodar är en lite friserad form. I vanliga affärer ligger dom små kålen ofta i plastpåsar, men så här .., nästan som en ryggrad, ser dom alltså ut i verkliga livet. 


Och tänk er broccoli som är stora och frodiga och inte stöpta i samma form! 
Sååå god!  
Blomkålen är också från Ugglarps Grönt och nu på hösten är dom mindre än dom som finns i affären i Haverdal eller i stan, men det spelar ingen roll. Såväl broccoli som blomkål kostar 20:-/styck. Inte per kilo, utan styck.


Därefter en sväng ner till havet - även det i Ugglarp -. 
Det är inte klokt hur det har blåst idag och ösregnat!
Och regnet kom på tvären och mina byxor var dyngsura när jag kom hem! 

Sommartid är campingplatserna fullbelagda; nu såg jag inte en människa, jo, en orangeklädd man som gick omkring med en slags trimmer. Det var allt. 

Lyssnar till nyheterna. 
Ojdå. Den s.k. gryningspyromanen som under många år härjade bland i Ystad, har befriat sig från fotbojan (har man två?) och är nu på rymmen. Aj, aj. Det var inte bra.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja, tänk så sällan man får tillgång till broccoli som inte är inspärrad i plast.

https://ogonblickinorr.blogspot.com/2014/09/vem-sjutton-behover.html?m=1

Elisabet. sa...

Bert Bodin: kollade in länken .., ja, just det, så där ska dom ju se ut!

annannan sa...

Nu har de i alla fall fått tag i gryningspyromanen, gudskelov. Jag engagerar mig förvånansvärt i den frågan, den tid då mordbränderna skedde i en stad som är så nära mitt hjärta har gjort intryck. Bodde du där då?

Elisabet. sa...

annannan: ja, absolut! När jag bodde på Regementsgatan vaknade jag en natt av ljudet från en lastbil som stod med motorn på och jag blev så irriterad och tänkte gå ut och säga till. Det var brandkåren med stegbil och där var polisbilar och där, i huset snett mitt emot - i hörnan - (var frisering när jag bodde där) hade denne pyroman tänt på på vinden. En ung man fick klättra ut genom fönstret och fick värma sig inne hos mig. Sen vågade jag knappt sova med öppet fönster längre.