lördag 23 oktober 2021

Och så var det lördag ....


Och ungefär så här känner jag mig just den här morgonen. 
Inte skruttig, men .. bedagad. 
(Minns när jag på en skylt på Fridhems Livs skrev "Något bedagade potatisar till billigt pris" och arbetskamraten Karina kom ihåg det flera år efteråt! Visst är det konstigt, det här vad man minns!)


Men den stora, vackra boken vid infarten till Ecke och Britts sommarstuga, den är inte bedagad det minsta. Den är så fin och när solen ligger på, då glöder den nästan! 


Det tycks bli en helt underbar lördag! 
Strålande solsken .., ljust blå oktoberhimmel. 

Berättade i morse för pv att jag natten mot idag drömde om "pendockribbon" som heter 
Eva i verkliga livet och som förärade mig så ljuvliga lovikkavantar. Jo, jag drömde att hon och hennes man var på besök i mitt f.d. barndomshem i Malå där jag då bodde med pv. Eva var så energisk och ordnade med en blomkruka i köksfönstret och hon tyckte att vi hade så kallt i huset, så jag eldade friskt och fick upp temperaturen till 27 grader plus. 

För någon timme sedan kanske, frågade jag på mitt instagramkonto vilka planer den som tittade in där, ja, hade för dagen. Döm om  min förvåning, när denna pendockribbon skriver att hennes plan är att bjuda oss på kaffe! 
Det visar sig då att hon och maken är i Ugglarp i sommarhuset. 
"Du förstår, vi har så kallt här inne, men det ska nog hinna bli varmare innan ni kommer!" säger hon. 

Håll med om att tillvaron ibland är nästan magisk. 


Annat? 
Fick med Early Bird i morse den här boken ("Min mamma är snabbare än din!") som jag beställt från Adlibris. Den är en av andra Augustnominerade barn/ungdomsböcker och det var ett lite annorlunda stuk på den. 
Jo, jag tycker om den! 

Hade tänkt den till Edvin som är dryga tre år, men jag tror att den är för enkel för honom och minstingen i Malmö har ju bara raketer och traktorer i huvudet, så det vete sjutton om han alls kommer att godta den. Vi får se. 

Nu ska jag skyndsamt brygga kaffe i termos till pv som är i hamnen (den lilla här i Stensjö) för att skrapa bort musslor och annat från den upptagna bommen. 

(Tidningarna är idag fyllda med bilder på den mördade rap-musikern. Det händer att jag undrar om det hade varit lika stora rubriker, bilder och tv-inslag, om det hade rört sig om Ali från Järva? Tänk, om unga pojkar kunde avhålla sig från vapen och annat elände!)

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Nej, det hade det naturligtvis inte varit. Rubriker och bilder på Ali i Järva alltså. Men du vet, nu när det är Nils Kurt Erik och sker i område ”där helt vanliga familjer bor” är det en annan sak.

Mycket trevligare att tänka på sådant som barnböcker och kaffebesök :)

Bert Bodin sa...

Här skulle det bli sol idag. Och det började bra. Strålande.

Men nu grånar det på tidig eftermiddag.

Anonym sa...

Här i Stockholmstrakten har vi nästan en skjutning per dygn, mest bland gängkriminella. Att just den här får så mycket publicitet är väl att han ansågs vara rätt begåvad inom sitt gebit och är idol för en del tonåringar. Men man är medveten om att han är en gangster-rappare. Ta gärna en titt på hans instagramkonto ns1einar så förstår ni.
Nu ska jag ut i den ljuvliga solen!
Biggan

Elisabet. sa...

mossfolk och Biggan: ja, jag tror att det är en del av det hela, att han är så känd och populär. Själv hade jag absolut NOLL koll på honom. Gick igårkväll in på hans ig-konto och höll på att svimma. Dels på grund av alla råa kommentarer, men också alla "jag ska knulla din mamma" och dylikt. Man inser vilket oändligt hat som råder mellan de olika gängen.

Bert Bodin: Sol hela dagen här! Det tackar man för.

Bloggblad sa...

Jag tror att jag avstår från att kolla hans instagramkonto. Det känns ändå som att han har helgonförklarats av media. Tragiskt är det, när ungdomar kommer på glid!

Jag är förundrad över hur mycket pv och du hinner på en dag. Det är utflykter och fika och båtjobb. Här hinner vi inget - om man bortser från att jag satt i ett möte mellan 9.30 och 14.30 plus 40 min restid i båda riktningarna. Per hann sätta presenning över släpkärran och kedja fast den i en jättestor buske. Sen var han färdig för dagen.

Elisabet. sa...

Bloggblad: nä du Marianne, jag tycker mest att vi latar oss. Sitter i soffa/fåtölj och kämpar med korsord eller upprörs av världsläget :) Det där i hamnen gick fort.