måndag 18 oktober 2021

Snart elva ...


Klockan 10:52 pip. 

Vi sitter mitt emot varandra, pv och jag själv, här vid det stora ekbordet. Han kollar på Börsen och jag kollar på hackspetten, den som kämpar för att få sig några solrosfrön. 

Och nu ska jag gå ut och plocka enbär, vilka ska skickas till den rara madame som stickade mig så helt underbara lovikkavantar, utan att jag ens bett om det.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Du vet väl att enen är en fjällväxt!? Åtminstone har den dykt upp som sådan i flera korsord det senaste halvåret.

Jag vet mig aldrig ha sett en enbuske i fjällen.

Rexxie sa...

Jaså, PV kollar på Börsen?

Tror att det är roligare i längden att kolla på hackspetten... :-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, det visste jag inte. Här vimlar det ju av enar. I naturreservatet finns skyltar att man inte får plocka med sig några växter, men själva röjer dom hejvilt och enbuskar i snår liksom sliiiits upp, det ser hemskt ut.

Rexxie: jominsann, att han gör. Humöret växlar rätt friskt ., då anar man hur det har gått. Tur att jag inte sysslar med sånt ,-)

Anonym sa...

Från Wikipedia:"Enen är tvåbyggare vilket betyder att individerna är honliga eller hanliga. Barren sitter i kransar om tre och honkottarna har tre fröfjäll. Det som i dagligt tal kallas enbär är egentligen ett slags bärkottar. Efter pollineringen utvecklas fröfjällen till ett köttigt bärlikt hölje kring de tre fröna." Med min kännedom om korsord och hur det vrids och vänds på ord så förstår jag hur enen kan kallas fjällväxt. Hälsningar besserwisser Kjell;)

Elisabet. sa...

Herr Besserwisser Kjell: tack att du förklarade! För övrigt blev det inget plockat, dom var mikroskopiskt små och stenhårda, helt klart inte mogna .-)

Rexxie sa...

Aha! Så fjällreferensen är till bären och inte till lokationen! Tur att du har fler besserwissrar än mig bland dina vänner! :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: Ja, några till finns det allt :)