tisdag 16 november 2021

En vanlig dag ...


En alldeles vanlig tisdag. Tisdag låter vasst, tycker jag. Onsdag är mjukast, men det var ju i alla år oftast min lediga dag, det kanske är därför?
Inte en enda gång hostade jag natten mot idag och det torde väl ändå vara ett gott tecken! 
Hurra! 

Sen blir det utomhusjobb efter frukosten .., ja, vi räfsar löv vilka pv plöjer ner i potatislandet. Om ni bara visste hur många träd här finns! Bok, ek, mängder med lönnar, ett par björkar och i slänten även aspar. Själv tar jag mig återigen an rabatterna. Klipper ner och försöker få bort ogräset och "Törnrosas kjortel" som blommat så fint hela sommaren, den hamnar nu på komposten. 

Säger till pv att jag skulle behöva mängder med enris och göra fint med. 
Läste igår att Länsstyrelsen skulle låta gräva upp mängder med just enrissnår ute på Getterön i Varberg och hälsade att om någon ville hämta enris nu inför advent och jul, så var det bara att ta för sig! Det hade varit nånting det.


Medan pv (och harry) är nere vid vägen och tar hand om alla löv, kommer dom här tre herrarna promenerande. Det gör dom nästan dagligen, men det är ju inte alltid man ses och jag blir så glad, dom är nämligen så  h i m l a  trevliga! 
Nu blir det en stunds småprat; mest om kilowattimmar, laddstolpar och elpriser, allt medan Harry lullar fram till mannen längst till vänster och blir omklappad. 


Ja, det är många som anser att elvakaffe eller fika överhuvudtaget är ett oskick, men jag måste säga att jag tycker att det är helt underbart. Har man varit ute och jobbat sig varm - men ändå är lite kall - då är det skönt att slå sig ned och sitta en stund och bara vara. 

På det gröna - innerligt älskade fatet - har även ett tuggben till harry legat och han blir alldeles sprittig av glädje när han upptäcker vad som finns på fatet.

Vad husets herre funderar över, har jag ingen aning om. 
Dithän kom vi inte.


En sista bild. 
Fyra små smultron upptäckte jag under ogräsrensningen. 
Nu, med bara en månad kvar till lucia. Inte ens det.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men vad är det för förrädare som ogillar elvakaffet?

Visserligen dricker vi det nästan enbart på helgerna, och visserligen blir det alltid 12.30. Men det är elvakaffe oavsett. Basta!

Turtlan sa...

Elvakaffe är självklart även om det blir 930 på jobbet. Så man klarar resten av förmiddagen.

Skönt vara ute och jobba. Saknar vara ute i ljuset så här års.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: pv dricker te på morgonen och jag själv kaffe, så jag är sällan kaffesugen just då vid elva. Men jag offrar mig ,-). Trivsamt att sitta ute och fika och det gör vi nästan året runt.

Turtlan: Det är det bästa med det fria livet, att man hinner tanka dagsljus!