måndag 15 november 2021

Härlig tv-kväll ....

Klockan 20.00 ikväll visades det första av fyra avsnitt av den här brittiska serien - Farliga familjeband -. Oj, den kan nog bli bra! Vivien (längst till vänster) är änka och träffar ny man och man anar att här kan det bli något förfärligt. Som med andra brittiska serier känns skådespelarna så äkta. (Inte alltid förresten, tyckte aldrig om krim-serien Vigil .., där kände jag det precis tvärtom! Pv däremot tyckte bra om den!).

En timme senare var det dags för Bonusfamiljen där det skulle firas lillejulafton hos Lisa och Patrik. Åtminstone alla som en gång har separerat - gifta eller inte - känner nog igen delar av det hela. S o m  vi skrattade, pv och jag själv. Jag ÄLSKAR Bonusfamiljen! Och så kan man pusta ut och tänka att "ja, så där är det i alla fall inte hos oss!" Alltid en tröst.

Tack SVT för detta!

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Håller med dig om allt förutom Vigil. Tycker den är bra.

Men varför envisas SVT med att sända två serier efter varandra en måndagskväll.
Sedan kommer t.ex. onsdag, och då finns det inget spännande att se.

(Jo, jag vet att play finns... men ..?)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det kan jag också hålla med om. Spara en till lördagkväll, i stället, då är det ju inget alls - iaf om man inte tittar på Så mycket bättre - eller Let´s dance.

En vanlig man sa...

Håller med om att Vigil som jag tyckte inte höll måttet i 6 avsnitt. Som så många ggr i serier skulle de skala bort en hel del i det som inte tar handlingen framåt.

Vi kollade också på Farliga familjeband. Bra skådespelare men även här tyckte jag första avsnittet var lite segt, men det kan nog bli en bra framöver.

Bonusfamiljen tycker jag bara skildrar elände och svårigheter. Jag får ont i magen av, som jag uppfattar det, att det bara bygger på strul och krångel. Denna säsong avstår jag.

Elisabet. sa...

En vanlig man: Vigil, där hade dom - enligt mitt sätt att se det - kunnat ta bort mycket av återblickarna i kärlekshistorien mellan dom båda kvinnorna, det blev bara fånigt och gav ingenting, tycker jag. Och så blev det så ÖVERDRIVET. Nej. Den serien kändes som en stor besvikelse.

Men Bonusfamiljen .. ,-). Där är det verkligen mycket krångel, men också så mycket som får mig att smajla .., mest det här hur vi människor reagerar på tokiga sätt - och bra också -.

Gunnel sa...

Jag gillar också Bonusfamiljen. Men mannen med sambon i Malmö är nästan för otrolig. Stackarn som det är så synd om. Huset brandskadat, bor hos mamma, bråkar med barnen, vilken tragisk kille.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, han spelar bra, men tack och lov att man inte är sambo med honom .., det hade jag aldrig klarat (och inte han heller, med mig).